Google ukončí Krizovou mapu

Google ukončí Krizovou mapu
2021-02-22T18:35:28+02:00
• 23. 2. 2021

Zdroj: Google

Google má poměrně hodně projektů a sem tam dojde k rozhodnutí, že došel čas na ukončení. Lze pozorovat, že se společnost soustřeďuje na vylepšení Google Map ve více oblastech. Například jsme se dočkali informativní vrstvy kolem aktuální pandemie. V rámci této oblasti provozuje také Krizovou mapu, ale její konec fungování se blíží.

Krizová mapa

Google spustil službu Krizová mapa před osmi lety. Cílem bylo informovat například o nebezpečných bouřích, požárech, zemětřesení, nejrůznějších varování a podobně. Samotná webová stránka neprošla jakoukoliv změnou již pěkně dlouho. Dokonce stále funguje i na nezabezpečené adrese, přičemž nedojde k přesměrování na HTTPS. To nasvědčovalo tomu, že buď se chystá vylepšení, nebo již nemá cenu cokoliv aktualizovat. Ostatně ani grafika neodpovídá dnešním standardům.

Screenshot 72 1050x603x

Zdroj: Google

Nyní samotná webová stránka informuje, že služba Krizová mapa bude ukončena 31. března. Google dále informuje, že tým stojící za vývojem bude nadále pokračovat, ale jejich výsledky budou zakomponovány do Google Map a také Vyhledávání.

o2vev6MejoZFurvc9ymzI9Z1ev1BU5h3a1UE 865x1600x vJH4W1l9D7Z7bCnbLJjZ2cGRnBit7AAUBfzI 865x1600x

Zdroj: Google

Samotná nouzová upozornění a také veřejná budou zobrazována právě v Google Mapách a ve Vyhledávání. Google se tak rozhodl, že tato služba nepotřebuje dedikovanou webovou stránku a dojde k hlubší integraci do aplikací a služeb, které jsou více rozšířeny.

Krizové mapy již nebude možné upravovat ani prohlížet. To platí i pro mapy, které vytvořil Google. Znamená to, že odkazy a vložené odkazy na publikované mapy přestanou fungovat. Protože ale Krizová mapa nehostuje konkrétní vrstvy mapy ani její data, těch se ukončení provozu netýká. Tato data budou nadále dostupná ve všech zdrojích, které jste v mapě použili.

Společnost dále informuje na svých stránkách, že pokud máte data k zobrazení krizové situace nebo nebezpečné oblasti, mohou uživatelé využívat služby jako Moje mapy Google, Google Earth pro web, Google Earth Pro nebo Google Maps Platform.

Zdroj: chromeunboxed.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat