Chrome pro Android začíná usnadňovat hraní HTML5 her

Chrome pro Android začíná usnadňovat hraní HTML5 her
2021-02-28T19:30:38+02:00
• 28. 2. 2021

Zdroj: Theverge.com

Ne každý uživatel vlastní výkonný smartphone, se kterým může hrát graficky náročné hry. Ostatně, ne každý je vášnivý hráč, nicméně alespoň lehčí arkádovou hru si jistě někdy zahrál každý. Tým Area 120, který spadá pod Google, loni oznámil projekt GameSnacks, který přináší odlehčené hry HTML5 pro Android zařízení s malým výkonem.

Hrajte skrze Chrome jako na vašem PC

Doposud bylo možné takové hry hrát skrze stránky GameSnack, nebo v aplikaci GoJek. Google si ale uvědomil, že tato cesta nebyla uživatelsky nepřívětivější, a tak se rozhodl zavést podporu těchto her přímo do svého prohlížeče Chrome pro Android.

chrome 464x984x

zdroj: thenextweb.com

Google tak oznámil, že na své hlavní weby umístí ikonku GameSnack, která vás odkáže na herní tituly. Pokud ale tyto weby nenavštěvujete příliš často, pravděpodobně se vám tyto hry vůbec nemusí objevit. Společnost uvádí, že stránka Games je jednou z nejnavštěvovanějších na kartě Oblíbené weby, bylo by však mnohem lepší přesunout hry do úplně nové sekce s názvem například Lehké hry.

Prozatím ale takové hry jsou dostupné pouze ve vybraných zemích (Indie, Indonésie, Nigérie a Keňa), kde kupní síla zákazníků není tak silná a nejpoužívanější zařízení zde spadají do nejnižších kategorií. Navíc Google také experimentuje se způsoby, jak takové hry propojit a případně integrovat do svého Asistenta.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat