Samsung Galaxy A82 možná přijde s výklopnou kamerou

Samsung Galaxy A82 možná přijde s výklopnou kamerou
2021-01-23T19:30:32+02:00
• 23. 1. 2021

Před necelými dvěma lety Samsung představil svůj smartphone Galaxy A80, který disponoval zcela odlišným mechanismem pro fotoaparáty. Přední strana s displejem totiž byla zcela nenarušena a selfie kamerka si tak musela hledat jinde. Výrobce se tedy uchýlil k velmi netradičnímu řešení v podobě výsuvné a následně otočné konstrukci. I přes to, že model Galaxy A81 byl v podstatě „normální“ smartphone, Samsung možná u modelu Galaxy A82 vrátí k původní koncepci fotoaparátů.

 Návrat k původnímu záměru?

Ohledně modelu Galaxy A82 toho bohužel zatím moc nevíme. Známé je prozatím pouze kódové označení SM-A826B. Nad výsuvný modulem fotoaparátů tak visí také otazník. Jediné, co víme jistě, je podpora 5G, což se dnes již stává standartem.

Na první pohled se může zdát, že konstrukce je velice podobná, jako například u Zenfonu 7 od Asusu, nicméně jsou docela zásadně odlišné. Zenfone 7 svůj modul vyklápí, zatímco Galaxy A80 modul vysunuje a poté otáčí. Obě možnosti však mají své pro i proti. Vzhledem k pohyblivým částem tak se zařízením musíte zacházet opatrněji, na druhou stranu můžete udělat skvělé selfie přes hlavní fotoaparáty. Další výhodou je také nenarušený displej a menší rámečky, což je prozatím jediná možnost, jelikož kamery pod displeje nejsou doposud tak dobré, aby se mohly rovnat klasickým selfie kamerkám. Nezbývá tedy než čekat, jakou cestou se Samsung u modelu Galaxy A82 vydá.

ASUS ZenFone 7 Feature Image 1 1200x800x

Asus Zenfone 7; Zdroj: XDA Developers

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat