Mobily bez nabíječky v balení asi jako nový trend

Mobily bez nabíječky v balení asi jako nový trend
2020-12-27T18:00:59+02:00
• 27. 12. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

Jednotlivý výrobci se snaží vždy přijít s něčím novým a unikátním, ale na druhou stranu lze vidět, že se mezi sebou inspirují, tedy někdy i kopírují. Vždy se najde společnost, která udělá odvážný krok dříve než větší hráči, ale až ti adoptují novinku, zbytek se postupně přidá. Už jsme to tak mohli vidět například u konektoru pro sluchátka, který se stává raritou u top modelů, ale v nižších třídách se stále objevuje. Apple letos udělal odvážný krok, když do balení k novým iPhonům nedal nabíječku.

Nabíječky samostatně

Sice se Apple odvolává na snížení elektroodpadu tím, že mnozí mají doma již nějakou nabíječku. Již ale nedodal, že majitelé starších iPhonů, kteří nejčastěji přechází na novější model, si ji budou muset dokoupit, jelikož původní není zcela kompatibilní. Případně musí koupit jen nový kabel, ale tím se připraví o rychlejší nabíjení.

Z dlouhodobého hlediska se ale jedná o poměrně dobrý krok, nebudou se tak minimálně hromadit nabíječky v domácnostech. Sektor mobilů s Androidem je na tuto situaci lépe připravený. Celý si totiž prošel přechodem na USB C a původní microUSB konektor je spíše raritou. Navíc koupě kabelu s příslušenými konektory je levnější. Pokud tedy doma máte již USB C nabíječku, případně vhodný kabel, tak u nového modelu již nepotřebujete, aby měl v balení další nabíječku. Tedy pokud nebereme v potaz rychlejší technologie pro doplňování energie.

SE logo 14 5854x3286x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Když Apple učinil tento odvážný krok, tak se toho chytla konkurence a rozjela kampaně, kde lákala případné zákazníky právě na kompletní balení smartphonu. Xiaomi se takto opíralo do Apple a Samsung také. Již nyní ale lze pozorovat, že firmy berou zpátečku. Například Samsung smazal několik takových příspěvků ze sociálních sítí.

Spekulace nyní hovoří o tom, že nadcházející novinky Xiaomi Mi 11 a Samsung Galaxy S21 nebudou mít v balení nabíječku. Pokud tedy budete chtít novou, budete si ji muset koupit zvlášť, případně se asi nabídnou nějaké výhodné balíčky. Situace ale nebude jednoduchá ani pro tento nový trend. Ve světě jde pozorovat, že Apple byl donucen, aby do balení k novým iPhonům také dal nabíječku.

Musíme si počkat, jestli tento nový trend adoptují všichni hráči na trhu a balení mobilů bude nadobro ochuzeno o další příslušenství, nebo se bude jednat o raritu topmodelové třídy.

Zdroje: twitter.com, androidpolice.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Když manželka přešla z iPhonu XS na 11 dostala v balení jen kabel lightning /usb-c. Takže nabíječka od XS jí je k prdu. Vlastně tedy nový kabel, protože si nechá starou nabíječku se starým kabelem! To je tedy logika! I-ovce co dodat.

Michal Janda

27. 12. 2020, 19:05

Ha ha ha, hamižnost Applu schovaná pod záminkou ekologie. Spousta iOvcí, co si přede blahem, jejich tupost hned tam něco nepřekoná.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat