WhatsApp chystá automatické odstraňování zpráv

WhatsApp chystá automatické odstraňování zpráv
2020-11-02T18:54:17+02:00
• 3. 11. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

WhatsApp patří mezi nejpopulárnější služby pro komunikaci a každou chvíli se objevují náznaky, co očekávat od této platformy. Bohužel vývoj není tak rychlý, jak by si uživatelé přáli. Někdy je nutné si počkat na dotestování a dokončení nějaké funkce i několik měsíců, někdy i přes rok. Nyní někteří očekávají samodestruktivní zprávy, ale ty zatím nejsou běžně k dispozici.

Automatické odstraňování zpráv

Funkce ještě není k dispozici, ale WhatsApp již aktualizoval stránku s nápovědou, kde je již sekce k novince, která se bude jmenovat „ automatické odstraňování zpráv“. To naznačuje, že kompletní rozšíření funkce mezi všechny uživateli nastane velmi brzy. Zde bychom mohli odhadovat v řádech dnů, možná několika týdnů.

V aplikaci WhatsApp nyní můžete odesílat zprávy, které budou následně automaticky odstraněny. Stačí zapnout automatické odstraňování zpráv. Poté, co tuto funkci zapnete, budou nové zprávy odeslané v daném chatu po sedmi dnech automaticky odstraněny. Nejaktuálnější nastavení se bude vztahovat na všechny nové zprávy v konkrétním chatu. Nebude mít vliv na zprávy, které vám v chatu byly doručeny nebo které jste odeslali předtím, než byla tato funkce spuštěna. V individuálním chatu mohou automatické odstraňování zpráv zapnout oba uživatelé. Ve skupinových chatech tuto funkci mohou zapnout a vypnout pouze správci skupiny.

Samotný text by potřeboval ještě trochu revize, ale kromě základního popisu funkce se dozvídáme například, že zpráva bude odstraněna po sedmi dnech, ačkoliv aplikaci neotevře. Samotný náhled ale stále bude k dispozici v oznámení, i po uplynutí této doby. Pakliže odpovíte přímo na mizející zprávu, tak kopie (respektive citace) zůstane k dispozici, tedy nedojde k odstranění.

  • Pokud automaticky odstraňovanou zprávu přepošlete do chatu, ve kterém je automatické odstraňování zpráv vypnuto, v tomto chatu přeposlaná zpráva automaticky odstraněna nebude.
  • Vytvoří-li si uživatel před automatickým odstraněním zprávy zálohu, daná zpráva bude v záloze taktéž obsažena. Automaticky odstraňované zprávy budou odstraněny, jakmile uživatel data ze zálohy v aplikaci obnoví.

Sice by se dalo říci, že tato funkce je vytvořena pro bezpečnější komunikaci, tak WhatsApp ji nijak nelimituje. Kdokoliv si může udělat snímek obrazovky, zkopírovat zprávu či si ji uložit. V případě mediálních souborů je situace poněkud zvláštní. Jestliže máte nastaveno, že se má například fotografie stáhnout do vašeho zařízení, tak se nic na tom nebude měnit, pakliže bude odeslána v rámci mizejících zpráv. Funkce je tedy v tomto případě nefunkční. Sice dojde k odstranění z chatu, ale zůstane ve vašem zařízení. Novinka bude dostupná ve verzích pro Android, iPhone, KaiOS a na webu.

Expiring Image Button Android 1080x487x Expiring Image Button Enabled Android 1080x501x

Zdroj: wabetainfo.com

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jerry Dolejs

4. 11. 2020, 19:18

Davide, to prece nejde, vite kolik lidi by prislo o praci? Nekdo vytvori nejakou aplikaci. Jednoduchou, uzitecnou a fungujici. Pak se to zacne vylepsovat a „zdokonalovat“ a vysledek je proste pasquil. Klasicky priklad je Skype. Byval to krasny a jednoduchy programek. Pak jej prevzal idiot Gates a jeho hlupacci jej zacali vylepsovat aktualizacemi kazdy tyden. A dnes? Je to proste troska, ktera je zmatena a slozita. Bohuzel. A ja jenom doufam, ze Whatsapp tak nedopadne. Pokud se ovsem do nej nebudou hrabat „geniove“ typu toho pana, ktery napsal tenhle strasny clanek.

Já bych osobně naopak velmi ocenil, kdyby to zakonzervovali a nechali být jak je.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat