WhatsApp konečně bude umět ztlumit kontakty navždy

WhatsApp konečně bude umět ztlumit kontakty navždy
2020-10-04T16:30:42+02:00
• 4. 10. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

4

Jednou z nejvíce frustrujících věcí na platformě WhatsApp je, že nemůžete trvale ztlumit kontakt nebo skupinový chat. Populární komunikační nástroj totiž umožňuje ztlumit chaty pouze na osm hodin, týden nebo rok. 

WhatsApp má dvě nové funkce

Začátkem letošního roku se objevila zpráva, že WhatsApp pracuje na tom, abyste mohli navždy ztlumit kontakty a skupinové konverzace. Vývoj funkce se pomalu a jistě blíží do finále, protože jsme se konečně dočkali první beta verze. Konkrétně ve verzi 2.20.201.10 je nová možnost ztlumení k dispozici. 

Některým uživatelům se ale funkce objevila i při verzi 2.20.201.9. To naznačuje, že by mělo jít o serverovou záležitost. Bude ale ještě několik týdnů trvat, než se funkce rozšíří všem uživatelům. To ale není vše, co společnost chystá. 

WhatsApp

Zdroj: AndroidAuthority

WhatsApp chce svým uživatelům do budoucna nabídnout lepší možnosti pro správu úložiště. S novými nástroji budou uživatelé moci udržovat konverzace aktivní, zatímco v pozadí odstraní staré a nepotřebné položky. Zpravidla může jít o dokumenty či média. 

Pracuje se i na novém rozhraní pro úložiště

Hrstka uživatelů se již nyní dočkala přepracovaného uživatelského rozhraní pro sekci úložiště, které jim umožní snadno zobrazit a odstranit velké soubory. Nutno podotknout, že WhatsApp tuto funkci potřeboval jako sůl. Ve většině případech právě tento komunikátor zabírá nejvíce místa v telefonu, zejména pokud je používána pro osobní i pracovní konverzace. 

WhatsApp

Zdroj: AndroidAuthority

S novou aktualizací tak bude část Úložiště vypadat jinak. V horní liště bude k dispozici lišta úložiště, kde budou odděleny vaše multimediální soubory a další obsah. Bylo by samozřejmě lepší, kdybychom mohli vidět podrobnější popis toho, jakého typu soubory jsou – jako fotografie, videa atd. Ale stále lepší toto řešení než současné. 

Pod oddělené části se budou nacházet dvě sekce – zaslané soubory a velké soubory s možností „zkontrolovat a odstranit nepotřebné soubory“, čímž uvolníte místo v úložišti. V současné době je nástroj stále ve vývoji, takže je dost možné, že se leccos ještě změní. I zde platí, že bude trvat několik dalších týdnů, než bude funkce rozšířena všem uživatelům. 

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Dominik Jánošík

6. 10. 2020, 14:19

Mali by ešte tvorcovia zabezpečiť maximálne súkromie užívateľa. Je neadekvátne keď status užívateľa vidia všetci jeho priatelia, známy, ktori majú jeho číslo. Keď píše užívateľ správu priateľovi, tak ten status, že píše správu vidia aj tí ktorým nepíše. Mala by sa zabezpečiť ochrana daného kanálu 2way aby takýto status videla len protistrana ktorej sa píše správa a nebolo to otvorene všetkým! Načo je dobré šifrovanie správ keď práve v tomto je kameň úrazu. Mal by som napísať asi priamo tvorcom WA, aby sa zamysleli nad bezpečnosťou a ochranou súkromia.

Milan Kundera

6. 10. 2020, 12:05

To je teda pokrok…

Josef Zvolanek

4. 10. 2020, 16:54

Beta už to má ????

Wapp je bohužel frustrující celý!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat