Shell SmartPay přichází do Česka, zjednodušuje placení na čerpacích stanicích

Shell SmartPay přichází do Česka, zjednodušuje placení na čerpacích stanicích
2020-11-25T18:00:48+02:00
• 25. 11. 2020

Zdroj: Shell

V roce 2016 se objevila nová funkce pro placení u čerpacích stanic Shell, kdy jste nemuseli ani jít k pokladně. Stačilo naskenovat QR kód u daného stojanu a následně provést platbu. Tato funkce byla integrována do aplikace Masterpass, která zjednodušovala zejména placení na internetu. Bohužel služby byla ukončena a náhrada přijde až za dlouhou dobu. Společnost Shell ale projekt neopustila a nyní jej znovu přináší i do České republiky.

Shell SmartPay

Nová služba se jmenuje Shell SmartPay a disponuje také API pro vývojáře pro další integrace. K dispozici je i v oficiální aplikaci Shell pro platformy Android a iOS.

„Novou službou navazujeme na digitální peněženku Masterpass by MasterCard, jejíž provoz byl ukončen a která byla u části našich zákazníků velmi oblíbená. Jsme rádi, že jsme na tuto skutečnost dokázali rychle zareagovat a že je mobilní platba prostřednictvím chytrého telefonu na čerpacích stanicích Shell opět dostupná, a to prostřednictvím našeho vlastního moderního řešení. Je to pro nás důležité zejména v této náročné době, kdy naši zákazníci mohou uskutečnit platbu za palivo z pohodlí a bezpečí svého auta,“ uvádí Jan Čapský, ředitel provozu čerpacích stanic Shell v České republice a na Slovensku.

V samotné aplikaci stačí naskenovat QR kód na stojanu, přičemž dojde k lokalizaci uživatele pomocí GPS, aby došlo k přesnějšímu ověření. Po zadání čísla stojanu a maximální částky, kterou chce utratit za palivo, může začít tankovat. V případě čerpacích stanic s obsluhou dokonce nemusí zákazník ani vystoupit z auta.

Shell SmartPay 1 4000x2670x

Zdroj: Shell

Samotná platba může být provedena se spárovanou platební nebo kreditní kartou v aplikaci, případně se nabízí platby přes služby jako PayPal, Google Pay nebo Apple Pay. Případně firemní zákazníci mohou požít palivovou kartu Shell. Česká republika je teprve čtvrtou zemí, kam přišla tato novinka. Kromě toho je služba dostupná také na Slovensku.

logo-app Shell Get rewards with every visit iOS logo-app Shell Shell Information Technology International B.V. Zdarma ANDROID

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat