Masterpass končí, alternativní řešení přijde v horizontu let

Masterpass končí, alternativní řešení přijde v horizontu let
2020-09-01T13:30:18+02:00
• 1. 9. 2020

Zdroj: Masterpass

Společnost Mastercard nabízí stále svou aplikaci MasterPass pro placení pomocí QR kódů například v internetových obchodech. Aplikace podporuje několik platebních karet, i od společnosti Visa. Aplikace si prošla vývojem a dokonce změnou v rámci vývojářských účtů v Obchodě Play. Dnes ale aplikace oznamuje, že dojde k ukončení této služby.

Masterpass

Dnes společnost informovala, že celá služba i aplikace MasterPass budou ukončeny ke dni 30. října. Tentokrát ale nejde jen o další změnu aplikace nebo přesměrování uživatelů na novou verzi. Služba jako taková končí a pokud jste byli zvyklí na placení skrze tuto aplikaci, nebudete mít náhradu.

Zdroj: Masterpass

Společnost jednoduše doporučuje používání ostatních služeb, jako je přímé placení pomocí platebních nebo kreditních karet, případně se nabízí Google Pay, PayPal a další služby, které jsou nyní k dispozici. Co se týče placení na čerpacích stanicích Shell, uživatelé budou muset použít oficiální aplikaci Shell pro Android a iOS.

logo-app Shell Shell Information Technology International B.V. Zdarma ANDROID logo-app Shell Get rewards with every visit iOS

Náhrada ale jednou vznikne a bude se jmenovat Click to Pay. Sice nemáme k dispozici další podrobnosti, ale asi bude novinka fungovat na stejném principu jako Google Pay při placení v internetových obchodech a platebních bránách. Bohužel není dán přesný časový termín, kdy se novinky dočkáme. Společnost jen uvádí, že Click to Pay přijde v horizontu několika let.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat