Mac mini též získává ARM procesor Apple M1

Mac mini též získává ARM procesor Apple M1
2020-11-10T20:13:57+02:00
• 10. 11. 2020

Zdroj: Apple

Kromě přenosných počítačů MacBooku Air a 13palcového MacBooku Pro představil dnes také nový počítač Mac mini. Jeho hnacím motorem je opět čip Apple M1, což je zároveň největší novinka tohoto vylepšení. Díky tomu je zde podpora spouštění aplikací z iPhonu nebo iPadu a další novinky v rámci systému Big Sur.

Nový Mac mini již od 21 990 Kč

Design a konstrukce nového Macu mini je v podstatě nezměněná. Hlavní novinkou je již zmíněný procesor Apple M1, výrobce tak dává ruče pryč od Intelu a přechází na vlastní ARM čip. V případě Macu mini je čip 3x výkonnější a má až 6x rychlejší grafiku. Integrovaný je též Neural Engine pro výpočet umělé inteligence.

mac mini hero 202011 452x420x

Zdroj: Apple

Konektivitu zajišťuje nová WiFi 6 a drátově se nyní připojíte přes USB 4. U tohoto počítače zatím Apple zachoval tradičnější konektory a tak tu stále je HDMI 2.0 konektor, Ethernet a 3,5mm jack. Potěší také fakt, že je mini nyní až o 60 procent úspornější.

Screenshot 101 995x384x

Zdroj: Apple

Universal apps jsou nativní aplikace vytvořené pro nové Apple procesory a zároveň pro Intel procesory. Tyto budou dostupné v Mac Appstore. Pro aplikace, které nebudou zatím přizpůsobené, je tu Rosseta 2, která možní spustit aplikace určené pro Intel procesory. Poprvé bude také možné spustit aplikace z iPhonu a iPadu přímo na Macu.

Mac mini s Apple M1 dorazí již 17. listopadu a to za cenu od 21 990 Kč v základní konfiguraci 256 GB SSD a 8 GB operační paměti.

Screenshot 102 1714x957x

Zdroj: Apple

Zdroj: Apple keynote

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat