Xiaomi zřejmě plánuje 200W nabíjení pro telefony

Xiaomi zřejmě plánuje 200W nabíjení pro telefony
2020-11-10T17:07:35+02:00
• 11. 11. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Každý rok si trh s mobily vytyčí nějakou metu, v které se výrobci předhání. Jednou jsou to megapixely u foťáků, pak možnosti zoomu, jindy je to obnovovací rychlost displeje. Zatím to vypadá, že se firmy hodlají předhánět v rychlosti nabíjení. Již nyní lze na trhu najít první modely, které podporují 100 a více wattovou technologii. Xiaomi se zřejmě chce stát králem v této oblasti.

200 W?

Výrobci mobilních telefonů jen tak nemohou použít tak výkonnou technologii na malé baterie v mobilních telefonech. Mnohdy to řeší použitím dvou článků, které se nabíjejí paralelně, což v součtu dává vyšší číslo v rychlosti nabíjení. Dnes mobily již mají dva články a mohou využívat 60-66W technologii, ale ve skutečnosti je každý článek nabíjen maximálně 30 W, ale jen po omezeně krátkou dobu. To samé platí i o 100 W.

Xiaomi představilo 80W bezdrátové nabíjení

Xiaomi chce pokořit dle dostupných informací 200 W, ale nelze očekávat, že by něco takového mohlo být dlouho udržitelné. V podstatě by se novinka dala využít jen na velmi krátké doplnění velkého množství energie. Následně by došlo ke zpomalení, aby se baterie nepřehřála a nepoškodila.

Screenshot 80 830x471x

Zdroj: androidauthority.com

Zatím sice neznáme detaily kolem případné nové technologie, ale dá se předpokládat, že Xiaomi tentokrát použije čtyři články, které se budou paralelně nabíjet. V součtu by se Xiaomi nakonec mohlo dostat přes 200 W. Sice se bude jednat o zajímavé pozlátko, ale testy současné 120W technologie ukazují, že nabíječka pro Xiaomi Mi 10 Ultra dokáže poskytnout jen 80 W. Což je dobrá hodnota, ale testování potvrdilo 120 W. Největší slabinou je tady právě teplota a případné poškození zařízení.

Zdroje: androidcentral.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat