iOS 14.2 přichází v GM verzi

iOS 14.2 přichází v GM verzi
2020-11-03T15:00:27+02:00
• 3. 11. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple tak trochu nečekaně vydal poslední beta verzi iOS 14.2. Jedná se tedy o verzi GM, což naznačuje, že finální verze dorazí mezi širokou veřejnost velmi brzy. Novinek v novém instalačním balíčku bude hned několik.

iOS 14.2 již brzy ve vašem zařízení

Proč se společnost rozhodla narychlo vydat Golden Master verzi, je jednoduché. V předchozí beta verzi se objevila chyba v podobě vyskakovacího okna, které upozorňovalo na dostupnost nové bety. Problém ale byl, že žádná nová beta dostupná nebyla. 

iOS 14.2

Zdroj: MacRumors

S jistotou můžeme říci, že připravovaný systém iOS 14.2 přinese nové tlačítko Shazam, které lze přidat do Control Center. Chcete-li si už nyní přidat nové tlačítko pro aktivaci rozpoznávání hudby Shazam do Control Center, musíte mít nainstalovanou poslední veřejnou beta verzi iOS 14. Poté otevřete aplikaci Nastavení, zvolte Control Center a pak vyhledejte Shazam pod hlavičkou Další ovládací prvky. Poté můžete tlačítko Shazam přidat a uspořádat jej, jak uznáte za vhodné. Jakmile tlačítko přidáte, můžete na něj jednoduše klepnout a tím ihned aktivovat rozpoznávání hudby. Prostřednictvím vyskakovacího okna vám pak aplikace ukáže název skladby a umělce. Stejné okno nabízí služba Apple Music. 

Aktualizace přináší také přepracovaný widget Now Playing pro Control Center, který obsahuje seznam naposledy přehrávaných alb, které si možná budete chtít poslechnout. K dispozici je také přepracované rozhraní pro AirPlay. Pokud pak patříte mezi slabozraké uživatele, oceníte připravovanou funkci People Detection. Jednoduše řečeno dokáže iPhone pomocí fotoaparátu informovat, jak daleko jsou ostatní lidé.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat