Google Fotky vás mohou požádat o pomoc

Google Fotky vás mohou požádat o pomoc
2020-11-09T18:54:45+02:00
• 10. 11. 2020

Zdroj: Google.com

1

V tuto chvíli si Google pohrává s možností, kdy některé funkce, zejména pokročilejší editační nástroje, budou jen pro členy Google One, tedy předplatného pro cloudové úložiště. Zatím není rozhodnuto ani jasno, jestli něco takového bude nasazeno či nikoliv. Další novinka Google Fotek se nyní ukazuje u některých uživatelů, kdy jsou požádání o pomoc.

Google Fotky a vylepšení

Není tajemstvím, že Google používá pokročilejší algoritmy, strojové učení a další metody nazvané jako „umělá inteligence“ pro detekování objektů na fotkách, úpravy, ladění a výběr toho důležitého. Sice již nyní stačí zadat do vyhledávání například slovo „pes“ a aplikace vám najde všechny fotky, které odpovídají zadanému výrazu. Systém je ale tak dokonalý, jako samotný učitel.

google photos improve algorithm 1 1080x2160x google photos improve algorithm 2 1080x2160x google photos improve algorithm 3 1080x2160x

Zdroj: androidpolice.com

Právě proto Google zavádí nový nástroj, kterým můžete napomoci ve vylepšování celé služby a stanete se tak jedním z mnoha učitelů. Právě na základě vašich odpovědí a názorů se systémy více přizpůsobí a budou moci nabídnout lepší výsledky.

google photos improve algorithm 4 1080x2160x google photos improve algorithm 5 1080x2160x google photos improve algorithm 6 1080x2160x

Zdroj: androidpolice.com

Někteří uživatelé mohou v aplikaci najít možnost průzkumu, kdy budete například popisovat snímek, rozhodnete o jeho kvalitě, případně jednoduše odpovíte, jestli se systém trefil s určením místa daného snímku.

google photos improve algorithm 9 1080x2160x google photos improve algorithm 8 1080x2160x google photos improve algorithm 7 1080x2160x

Zdroj: androidpolice.com

Vše je řešeno nad fotografiemi v rámci daného účtu. Nebude se vám zobrazovat cizí obsah. Celá funkce je dobrovolná a zřejmě je aktivována skrze servery. Jestli se stane běžnou součástí Google Fotek, není známo. Můžeme ale očekávat, že dojde k vylepšení některých funkcí, zejména těch automatických.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Karel Zýbalst

10. 11. 2020, 6:39

Vždy po nějaké úpravě od Googlu něco skončilo (Google + a další) a většinou se zpoplatnilo. Nejinak tomu bude i teď.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat