Google Hudba Play – definitivní konec aktualizováno

Google Hudba Play – definitivní konec [aktualizováno]
2020-12-03T19:55:45+02:00
• 3. 12. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

7

Aktualizováno 3. 12.

Google zřejmě udělal poslední tečku za svou hudební službou Google Play Music. Ukončení trvalo několik měsíců, přičemž aplikace nefunguje již pár týdnů, či spíš měsíců. Postupné vypínání je zřejmě u konce a není už dostupná ani webová verze. Ještě nějakou dobu měli někteří k dispozici přístup k obsahu, ale i my už vidíme jen jednoduché konstatování na adrese play.google.com/music/managemusic.

Screenshot 26 1117x816x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 22. 10.

V poslední době Google začal pomalinku ukončovat službu Hudba Play, přičemž se jednalo jen o dílčí součásti. Nyní dochází k definitivnímu konci aplikací i webové verze. Některým z vás ještě může fungovat přístup třeba do webové verze, ale během několika dnů o tuto možnost přijdete. Samotná aplikace již bude ukazovat jen výzvu k vyzkoušení Youtube Music.

google play music dead 1 1440x3040x google play music dead 2 1440x3040x

Zdroj: androidpolice.com

Aktualizováno 14. 10.

V tomto týdnu Google ukončil kompletně prodej hudby skrze Obchod Play v rámci služby Hudba Play. Umrtvení služby pokračuje a nyní ji kompletně odstavil od chytrých reproduktorů a dalších zařízení s podporou Google Assistant. Naštěstí v tomto případě dochází k výměně za Youtube Music.

google assistant music providers 1 810x1888x google assistant music providers 2 1440x3040x

Zdroj: androidpolice.com

Aktualizováno 29. 9.

Pomalinku ale jistě se blíží konec služby Hudba Play. Celý proces je naplánován na několik fází a postupných vln ukončování. Dnes jsme se dočkali konce klienta na nahrávání písniček do této služby, přičemž ani webová verze toto neumožňuje. Alternativou je nahrávání v Youtube Music.

Screenshot 2020 09 29 182006 1 508x672x

Zdroj: androidpolice.com

Aktualizováno 10. 9.

Na začátku srpna Google oznámil, že během září začne ukončování služby Hudba Play. Proces bude trvat nějakou dobu a bude postupný. Je tedy docela možné, že v naší zemi vám bude služba fungovat možná i do října nebo listopadu. Někteří uživatelé si ale již všimli, že již nemají přístup k této hudební službě ve svém zařízení Google Home, respektive u chytrého zařízení napojeném na Google. Asistent jednoduše informuje, že došlo k přepnutí na Youtube Music, pokud mají zaplacené předplatné. V případě těch, kteří si nepředplácí službu Youtube Music, dojde ke spuštění hudby, ale je doplněna o reklamu.

Původní článek 4. 8.

Google má tak trochu problém se svými službami, jelikož si dokáží konkurovat mezi sebou. Například má několik platforem pro chatování a rovnou dvě pro videokonference. Něco podobného nějakou dobu platilo i pro streamování hudby, ale bylo jasné, že jednou bude Hudba Play ukončena a kompletně ji nahradí Youtube Music. V černu jsme se dočkali migračního nástroje z Hudby Google Play na Youtube Music, ale nevěděli jsme, kdy začne ukončování Hudby Play.

Hudba Play se pomalinku loučí

Youtube Music je nová streamování služba, která má dva základní tarify, pokud nepočítáme studentský a rodinný. K dispozici je jen hudba nebo si můžete připlatit, za což dostanete bonusové funkce i v rámci platformy Youtube. Například můžete sledovat videa bez reklam a je k dispozici stažení do mobilního zařízení. Původní služba Hudba Play to měla v podstatě spočítané s představením Youtube Music.

Nyní konečně známe plán ukončení Hudby Play. Nebude se jednat o rychlý proces. Google má v plánu začít na Novém Zélandu a v Jižní Africe již v září, přičemž další země budou následovat v říjnu. V rámci dvouměsíčního okna zmizí tedy Hudba Play, přičemž samotná data budou dostupná až do prosince tohoto roku. Ke stažení můžete použít nástroj Google Takeout.

Screenshot 31 1289x400x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Už na konci srpna nebude možné zakoupit cokoliv v Hudbě Play, případně si zaplatit služby. Tato možnost je stále k dispozici i bonusovým poslechem na 60 dnů zdarma. Pokud máte stále tuto službu zaplacenou, tak pravděpodobně v následujících týdnech nebo měsících dostanete informační e-mail.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vladislav Jahoda

11. 9. 2020, 14:28

To je klasika google….
Když řeknu v autě ok google, play music, tak se spustí play music a funguje to….
Ale google asistent v s českým telefonem neumí nastavit ytmusic jako výchozí….

lukas partys

30. 9. 2020, 12:57

Youtube music již jde nastavit v Google Assistentovi, bohužel se musí telefon přepnout do Angličtiny, změnit službu hudby (udělá i sám Google, kolega takto má) a pak zase vrátit telefon zpět do češtiny.

Hakus von Tyros

5. 8. 2020, 22:08

Žádná škoda.

Peter Jurček

4. 8. 2020, 20:31

Škoda len že na Android TV nie je zvlášť aplikácia YT music.

SticklerStickleru

4. 8. 2020, 20:10

Jak budu kupovat songy na Google Play? :D :/
Za posledních x x let jsem nechal na Google Play / music za mp3ky x tisíc :D

Přemysl Vaculík

VIP 4. 8. 2020, 20:18

Už nijak. Prodej hudby v podstatě skončí, jak jsem to pochopil. K dispozici bude jen streamování a ukládání do mobilu.

SticklerStickleru

4. 8. 2020, 21:26

Ugh, tak to je velmi zlé :/ aspoň pro mě…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat