S Google Pay konečně můžeme platit v eshopech

S Google Pay konečně můžeme platit v eshopech
2018-10-08T11:36:45+02:00
• 27. 8. 2018

Není to tak dávno, co Google přejmenoval svou platební službu na Google Pay. Nedávno došlo k mírnému sjednocení. Ačkoliv můžeme již nějakou dobu platit skrze tuto službu u běžných obchodníků, tak jsme neměli možnost placení přímo na webových stránkách. To se nyní mění a konečně budete moci zaplatit nákup v eshopu skrze tlačítko Google Pay.

Google Pay na internetu

Nová možnost placení skrze Google Pay přichází konkrétně do Česka, Slovenska a Rumunska díky společnosti Global Payments Europe, která tuto možnost integrovala do své platební brány GP webpay. Díky tomu nebudete muset zadávat informace o své platební kartě při každém nákupu.

„Naši obchodníci ode dneška naleznou na své platební bráně tlačítko Google Pay, které umožní zákazníkům platbu za produkt okamžitě v případě, že mají uloženou platební kartu  ve svém Google účtu,” říká Igor Žganjer, generální ředitel společnosti Global Payments. „Navíc lze jednoduše integrovat tlačítko GPay přímo na stránky eshopu a umožnit tak jednoduchou platbu za svůj produkt bez nutnosti přesměrování na platební bránu.“

Zatím se tedy jedná o malý krůček k plnému nasazení této možnosti placení. Zde je samozřejmě nutností, aby daný eshop podporoval konkrétní platební bránu. V tuto chvíli se tak nabízí možnost placení u 1100 obchodníků ve výše uvedených zemích.

Největší výhodou této služby je fakt, že banka nemusí podporovat Google Pay. Uživateli stačí mít jen kartu uloženou ve službě Google Pay, respektive ve svém účtu.

Google Pay umožňuje jednoduše a bezpečně platit v obchodech, online i v mobilních aplikacích. Zákazník s sebou nemusí nosit peněženku, při placení v obchodě pouze přiloží mobil k bezkontaktnímu terminálu, při placení online nemusí vždy znovu vyplňovat údaje o platební kartě do platební brány, ” říká Petr Šmíd ředitel consumer marketingu pro střední Evropu ve společnosti Google.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat