iOS 14 přináší lepší správu ochrany osobních údajů

iOS 14 přináší lepší správu ochrany osobních údajů
2020-09-07T08:00:17+02:00
• 7. 9. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Apple na červnové konferenci WWDC oznámila nové požadavky na ochranu soukromí pro iOS 14. Následně se vývojáři dočkali nového podrobného dokumentu, díky kterému mohou připravit své aplikace. Nová pravidla budou platit pro všechny aplikace, které jsou k dispozici v obchodě App Store. Uživatelé by měli být touto funkcí více informováni ohledně ochrany údajů dané aplikace.

iOS 14 bude uživatele lépe informovat o datech

Dokumentace popisuje několik důležitých kategorií, které je třeba dodržovat, jako jsou datové typy, použití dat, data spojená s uživateli, sledování, odkazy na ochranu soukromí a způsob, jak odpovídat na otázky týkající se ochrany osobních údajů aplikace. 

iOS 14

Zdroj: 9to5mac

Pokud jde o sledování aplikací a webových stránek, Apple právě tuto funkci odsunul, aby se mohla začít používat až počátkem roku 2021. Apple také shrnul nové podrobnosti o ochraně osobních údajů aplikace, které uživatelé budou využívat k vytvoření:

„Později v tomto roce pomůže App store uživatelům porozumět postupům ochrany osobních údajů dané aplikace, než si aplikaci stáhnou na libovolnou Apple platformu. Na stránce produktu každé aplikace se uživatelé mohou dozvědět o některých datových typech, které aplikace může shromažďovat, a o tom, zda jsou s nimi tato data propojena nebo použita k jejich sledování. Od podzimu tohoto roku budete muset v App Store Connect poskytnout informace o postupech ochrany osobních údajů vaší aplikace, včetně postupů partnerů třetích stran, jejichž kód integrujete do své aplikace.“

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat