Apple Watch Series 6: monitorování kyslíku v krvi nepotřebuje zdravotní certifikaci

Apple Watch Series 6: monitorování kyslíku v krvi nepotřebuje zdravotní certifikaci
2020-09-18T11:30:06+02:00
• 18. 9. 2020

Zdroj: Apple

Tento týden jsme se oficiálně dočkali dlouho očekávaných chytrých hodinek Apple Watch Series 6. Ty dorazily s novým senzorem umožňující monitorování kyslíku v krvi. Apple ale během své online konference nevyjasnil, ve kterých zemích bude funkce dostupná. 

Apple Watch Series 6 a levné Apple Watch SE oficiálně představeny, již od 7 990 Kč

Apple Watch Series 6 nabízí novou funkci měření kyslíku v krvi

Dostupnost některých zdravotních funkcí, jako je EKG a upozornění na nepravidelnou srdeční frekvenci, byla omezena z důvodu regulačních požadavků. Zdá se ale, že se tyto regulace nevztahují na funkci monitorování kyslíku v krvi.

Podle oficiálních Apple stránek je monitorování kyslíku v krvi k dispozici ve více než 100 zemích, což naznačuje, že funkcionalita nevyžaduje regulační procesy. Mimo jiné to znamená, že novinka bude k dispozici i u nás v České republice. Podpůrný dokument o používání monitorování kyslíku v krvi pak uvádí, že je k dispozici pouze v „určitých zemích a regionech“, takže může dojít k určitým propadům dostupnosti.

Apple Watch Series 6

Zdroj: Apple

Pokud patříte mezi zákazníky nové šesté generace, přikládáme snímek obrazovky, na kterém najdete kompletní seznam dostupných zemí. Všimnout si můžete třeba České republiky nebo sousedního Slovenska. Případně si seznam můžete pročíst ZDE

Snimek obrazovky 2020 09 17 v 101926 1850x1262x

Zdroj: Apple

Měření kyslíku v krvi se provádí pomocí nové aplikace Blood Oxygen. Využívá řadu červených a zelených LED diod a infračerveného světla k měření množství světla odraženého kůží. Pokročilé algoritmy používají tato data k výpočtu barvy krve k odvození hladiny kyslíku v krvi. Jasně červená krev má více kyslíku, zatímco tmavě červená krev má méně.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat