iPhone 12: Jak to bude s displeji a proč Apple vsadí na další dodavatele?

iPhone 12: Jak to bude s displeji a proč Apple vsadí na další dodavatele?
2020-08-02T21:36:21+02:00
• 3. 8. 2020

Zdroj: EverythingApplePro video

Apple letos uvede na trh nový iPhone 12 v podobě čtyř variant a všechny nabídnou OLED displeje. Předpokládá se, že většinu OLED panelů poskytne společnost Samsung. Zapomenout však nesmíme na LG Display, které je údajně připraveno dodat více displejů, než bylo původně v plánu. 

iPhone 12 bude mít více dodavatelů

Letos dorazí čtyři varianty iPhone 12, přičemž všechny nabídnou OLED displeje. To je skvělá zpráva, protože u levnějších modelů Apple sázel stále na LCD panely. Samsung by měl letos dodat panely pro tři modely – 5,4palcový, 6,1palcový a 6,7palcový iPhone 12. Společnost dle všeho plánuje dodat 30 – 35 mil. kusů pro model s úhlopříčkou 5,4 palce a 15 – 20 mil. kusů pro každý z high-end modelů (6,1 a 6,7palcové modely). Mezitím LG Display dodá 20 mil. jednotek pro levnější 6,1palcovou variantu. 

iPhone 12

Zdroj: MacRumors

Zajímavý je také růst závislosti Applu na LG Display. Oproti loňskému roku je podle Nikkei objednávka pětkrát vyšší. To je velká a dobrá zpráva pro divizi, která utrpěla šest po sobě jedoucích čtvrtletních ztrát. Po dlouhé době navíc továrny LG Display začnou fungovat na plnou kapacitu. 

Je to také pozitivní zpráva pro Apple, protože si klade za cíl diverzifikovat dodavatele po zaplacení vysokých poplatků za Samsung displeje. Poté, co se ve druhém čtvrtletí 2020 nepodařilo splnit plánované prodeje iPhonů, byla společnost Apple povinna zaplatit Samsungu 950 mil. dolarů za nesplnění objednávek = tj. dodávky OLED panelů. Apple údajně má také podporovat vývoj OLED displejů firmy LG Display, aby snížil náklady a dokázal se rychleji odpoutat od Samsungu. 

BOE selhal v testech OLED panelů pro iPhone 12

To ale neznamená, že i v příštím roce bude Apple upřednostňovat LG DIsplay. Minulý rok totiž dodalo LCD panely pro iPhone 11, ale nesplnilo výnos svých OLED panelů, čímž nesplnilo cíle dodávek za předchozí léto. Z tohoto hlediska byl Apple pochopitelně rozhněván. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat