Google vydal Android 11 Beta 3 aktualizováno

Google vydal Android 11 Beta 3 [aktualizováno]
2020-08-06T19:06:21+02:00
• 6. 8. 2020

Grafika: Dotekomanie.cz

2

Aktualizováno 6. 8.

Google musel pozměnit harmonogram vydávání jednotlivých beta verzí Androidu 11, takže až nyní světlo světa spatřila třetí veřejná verze. V podstatě se jedná o poslední aktualizaci, kde neočekáváme nějaké dramatické změny nebo novinky. Android 11 Beta 3 má obsahovat jen finalizaci a opravu chyb, případně vylepšení stability. Stále se nemusí jednat o dokonalou verzi, ale bude mít velmi blízko k té stabilní. Možní se ještě příští týden dočkáme drobné aktualizace, ale následovat by měl finální Android 11.

Aktualizováno 22. 7.

Letos je asi trendem vydávat opravné beta aktualizace. Google právě zveřejnil verzi Android 11 Beta 2.5, která opravuje několik nedostatků. Například se zaměřil na blikání displeje, pády grafického rozhraní, nahrávání VoIP hovorů, případně náhodné restarty. Také aplikace dostaly aktualizace. Například aplikace pro focení by měla být stabilnější, Telefon má stabilní používání a aplikace Zprávy má vylepšené připojování k serveru (RCS).

Aktualizováno 15. 7.

Přibližně týden po vydání druhé veřejné beta verze Androidu 11 pro Pixely přichází společnost OnePlus a uvolňuje novinku pro modely OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro. K dispozici jsou odkazy ke stažení, i tak nedoporučujeme instalovat, pokud nepatříte ke zkušeným uživatelům. Nová verze navíc není zcela stabilní a dokonce některé funkce foťáku nejsou dostupné.

Aktualizováno 8. 7.

Google dnes vydal druhou veřejnou beta verzi systému Android 11. V tomto případě se jedná o Platform Stability, tedy verzi zaměřující se na stabilitu a finalizaci API pro vývojáře. Ještě nás čeká poslední beta, která nabídne takřka finální verzi Androidu před vydáním. Neočekáváme větší změny, a to ani z pohledu běžného používání nebo funkcí. V tuto chvíli tedy budou moci instalovat předposlední betu majitelé mobilů Pixel 2, 3, 3a a 4, přičemž následně bude novinka dostupná i pro další mobily.

2020 07 08 195351 1440x2960x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 17. 6.

Po týdnu jsme se dočkali vydání menší aktualizace pro Androidu 11 Beta 1, pomyslně se nazývá beta 1.5. Hlavním cílem je opravit nestabilitu v rámci ovládání pomocí gest a nestabilita u Bluetooth připojení. Sice se uvádí, že také opravuje placení pomocí Google Pay, ale to není zcela pravda, jelikož již dnes před vydáním nové verze systému služba fungovala. Součástí nové verze jsou také vylepšení pro eSIM u smartphonů Pixel 3 a 3a.

Android 11 Beta 1 nově i pro Mi 10 a Mi 10 Pro [aktualizováno]

Původní článek 10. 6.

Vzhledem k aktuální situaci jsme se nedočkali ani oznámené online akce v rámci představení a uvedení beta verze systému Android 11. Google jen uváděl, že informace budou dostupné později a bude informovat o novém datu, kdy dojde na uvedení. Nakonec nedošlo na jakékoliv oznámení a Google dnes spustil veřejnou beta verzi Androidu 11.

Android 11 beta

Již nyní se mohou majitelé smartphonů Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a a Pixel 4 zapojit do veřejného testování nadcházející verze systému Android 11. Jestli se dočkáme podobných programů i od ostatních výrobců, jak tomu bylo v minulých letech, není nyní známo.

Pakliže máte některý z Pixel smartphonů, můžete se zaregistrovat k testování na této stránce. Následně obdržíte po nějakém čase aktualizaci a můžete se pustit do zkoušení Androidu 11. Jen upozorňujeme, že systém může obsahovat chyby a může být nestabilní. Neměli byste tedy instalovat na primární mobil.

pasted image 0 2907x678x

Zdroj: Google

Ještě bychom se měli dočkat minimálně jedné beta verze, přičemž oficiální stabilní varianta bude k dispozici až ve třetím čtvrtletí tohoto roku, pravděpodobně v říjnu. Současně bychom se měli dočkat i uvedení Pixelu 5.

Zdroje: droid-life.com, 9to5google.com, androidpolice.com, androidpolice.com, 9to5google.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lukáš Dundík

8. 7. 2020, 23:47

Byla aktualizována horní lišta po stažení je nyní pouze dvouřádková a né tří jako tomu bylo dříve.

Přemysl Vaculík

VIP 9. 7. 2020, 14:45

To tam je delší dobu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat