Google spouští nový způsob zadávání recenzí pro aplikace a hry

Google spouští nový způsob zadávání recenzí pro aplikace a hry
2020-08-06T16:08:34+02:00
• 7. 8. 2020

Zdroj: Google

Před rokem jsme vás informovali, že Google si pohrává s novým formátem vkládání recenzí pro hry a aplikace. Celý systém byl v uzavřeném testování a novinku mohlo implementovat jen několik vybraných vývojářů. Testování ale skončilo a vývojáři mohou využít nových možností, které se jim nabízí skrze speciální API vytvořené pro tyto účely.

Recenze na hry a aplikace

Pro Google i samotné vývojáře jsou recenze velmi cenné, jelikož na jejich základě lze doporučovat obsah. Navíc uživatelé mají lepší představu, co vlastně očekávat. Do této chvíle jste museli pro zadání recenze nebo hodnocení navštívit přímo Obchod Play, což znamenalo odchod z aplikace, nebo jste si museli jednoduše vzpomenout ji zadat v Obchodě Play. Sice vývojáři implementují upozornění na zadání recenze, i tak celý proces nebyl moc užitečný.

Nově ale mohou vývojáři využít nové API, díky kterému budou moci uživatelé zadat hodnocení a případně i recenzi přímo z aplikace nebo hry. Zde se jednoduše nabídne ve spodní části displeje možnost zadání. Jsou podporovány veřejné i soukromé recenze, ale to není vše, co se nabízí.

image2 1600x1397x

Zdroj: Google

Vývojáři nebudou muset stanovovat, kdy se má tato výzva zobrazit. K tomu dojde, až je aplikace dostatečně dlouho používána a navíc k zobrazení dojde v momentu, kdy to bude uživatele nejméně vyrušovat. Asi by nebylo vhodně pro zobrazení tohoto dialogového okna v momentu, kdy máte něco rozpracovaného nebo rozehraného. Nyní tedy bude záležet na vývojářích, kdy a jestli implementují novinku.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat