Android 11 Beta 1 nově i pro Find X2 a Find X2 Pro aktualizováno

Android 11 Beta 1 nově i pro Find X2 a Find X2 Pro [aktualizováno]
2020-06-23T07:05:44+02:00
• 23. 6. 2020

Zdroj: OnePlus

Aktualizováno 23. 6.

Po uvedení první veřejné beta verze pro Pixely, OnePlus a Xiaomi modely zde máme dalšího výrobce. Do seznamu se přidává společnost Oppo se svými smartphony Find X2 a Find X2 Pro. Zároveň také zveřejňuje soubory pro návrat do stabilní verze. Instalace s ev tomto případě provádí přes recovery mode (vypnout zařízení a následně podržet vypínací tlačítko a hlasitost dolů současně).

Aktualizováno 16. 6.

Po pár dnech zde máme další uvolnění první veřejné beta verze Androidu 11, tentokrát pro modely Xiaomi Mi 10 a Xiaomi Mi 10 Pro. Informace přichází v době, kdy jsme se dozvěděli, že z těchto modelů se stává v České republice limitovaná edice. Doprodají se aktuální zásoby a prodej bude ukončen.

Aktualizováno 14. 6.

Krátce po uvolnění první veřejné beta verze pro smartphony Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a a Pixel 4 se dočkali i majitelé modelů OnePlus 8 a 8 Pro, přičemž se dočkají i jiné mobily. Nyní se seznam rozšířil o smartphone Vivo Nex 3s, přičemž beta zamíří i na iQOO 3 4G/5G, ale dočkají se jen v Indii a v Číně. Během měsíce bude rozšířena dostupnost na další smartphony jiných výrobců.

Původní článek 11. 6.

Včera Google představil první veřejnou beta verzi systému Android 11 pro vybrané Pixel smartphony. Bylo celkem zřejmé, že se v dohledné době ozvou další společnosti, které nabídnou tuto verzi systému k testování. Mezi prvními firmami je Xiaomi, které oznámilo brzkou dostupnost Androidu 11 Beta pro mobily Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro a POCO F2 Pro. Ještě tento měsíc bude uvolněna beta pro Oppo Find X2 a Oppo Find X2 Pro. Všechny tyto společnosti ale předběhlo OnePlus.

OnePlus a Android 11

Společnost OnePlus nejenže se nechala včera slyšet, že uvede beta verzi nového systému pro své smartphony, ale dokonce se tak stalo ještě dnes. Majitelé nejnovějších modelů OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro již nyní mohou stáhnout Android 11 Beta 1 a manuálně je nainstalovat do svých zařízení skrze nastavení mobilů.

Odkazy ke stažení:

Samozřejmě je na místě varování, že touto instalací dojde k vymazání všech dat v mobilních telefonech. Navíc byste nemělo provádět instalaci na zařízeních, které používáte běžně. I v tomto případě by měli testovat jen zkušenější uživatelé a vývojáři.

img 20200611 101352 368 545x1200x img 20200611 101350 202 545x1200x

Zdroj: xda-developers.com

Tato verze systému může obsahovat chyby a mobilní telefony mohou být nestabilní. V tuto chvíli je známo, že nefunguje odemykání obličejem, Google Asistent nefunguje správně, video hovory nefungují, jsou zde nedostatky v grafice, některé aplikace nefungují dle představ a jsou zde komplikace se systémem. Navíc Android 11 Beta 1 má na Pixelech nefunkční placení skrze službu Google Pay, takže je zde pravděpodobnost, že podobný problém se objeví i na mobilech OnePlus.

Zdroje: xda-developers.com, xda-developers.com, xda-developers.com, gizmochina.com, gsmarena.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat