Google představuje dětský režim pro Android tablety

Google představuje dětský režim pro Android tablety
2020-08-31T16:30:14+02:00
• 31. 8. 2020

Zdroj: Google

Pokud jde o tablety, tak jedničkou na tomto trhu je rozhodně iPad od společnosti Apple. Se systémem Android je na trhu sice dost tabletů, ale celkově lze pozorovat, že vychází čím dál méně novinek. Systém od Googlu má ale jednu podstatnou výhodu, možnost několika účtů. Už nyní můžete na tabletu s Androidem vytvořit účet pro své dítě, ale Google jde dál a dnes oznámil režim Google Kids Space.

Google Kids Space

Jedná se o dosti specifické prostředí, které je uzpůsobeno nejmenším dětem. Novinka byla designovaná i z hlediska ovládání i samotného obsahu. Například některý obsah nebude dostupný mimo USA, jedná se například o knihy a nejrůznější publikace. Na druhou stranu Youtube Kids je již nativní součástí a vzhledem k tomu, že tato verze Youtube je u nás dostupná, budou moci ji využívat i v naší zemi.

ezgif 4 e7cf8be0edd2 400x262x

Zdroj: Google

Kromě videí budou a dalšího obsahu budou mít děti k dispozici i variaci Obchodu Play, kde budou mít dostupné aplikace a hry určené pro děti. Také bude k dispozici obsah se vzdělávacími prvky. Google zde spolupracuje s mnohými organizacemi i vývojáři, aby obsah byl co nejvíc přínosnější.

K tomu, aby rodič aktivoval Google Kids Space na tabletu, bude potřeba mít aktivní rodinný účet a samotný potomek bude muset mít svůj účet napojený na něj. Bohužel to není jediná podmínka. V tito chvíli je novinka k dispozici jen na tabletu Lenovo Smart Tab M10 HD Gen 2, ale Google slibuje rozšíření i na další modely. Jen nebylo upřesněno, kdy se tak stane a kterých se to bude týkat.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat