Xiaomi se v Evropě nebývale daří

Xiaomi se v Evropě nebývale daří
2020-08-08T09:30:13+02:00
• 8. 8. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Po průzkumu trhu s tablety přichází na řadu statistika týkající se chytrých telefonů a čerstvá čísla opět pochází od známé firmy Canalys. Zveřejněná tisková zpráva informuje o dodávkách telefonů po celé Evropě během druhého čtvrtletí letošního roku. Čínská společnost Xiaomi nadále pokračuje v nárůstech z prvního čtvrtletí, přičemž začíná atakovat nejvyšší příčky, kde si konkurence dlouhodobě drží svá stálá místa.

Huawei začíná ztrácet

První místo zatím patří jihokorejskému Samsungu, který si i přes 31% pokles drží 30% celkový podíl. Do jejich čísel by se zanedlouho mohly promítnout prodeje mobilních novinek z poslední akce Galaxy Unpacked, takže už nadcházející čtvrtletí jim může přinést daleko lepší výsledky. Druhou příčku zaujímá společnost Apple s 21% podílem a 42% nárůstem oproti stejnému období v loňském roce. V tomto případě hlavní slovo dostal model iPhone SE 2020.

Telefony Evropa Q2 2020 680x383x

Zdroj: Gizmochina.com

Třetí nejsilnější značkou se stalo Xiaomi, které dosáhlo na vzestup o 65 % a tím získalo 17% podíl. Velkou měrou přispěl mobilní trh ve Španělsku, kam zamířilo vůbec nejvíce zařízení a právě tam si drží první místo v prodejnosti. Čtvrtá tzv. „bramborová“ pozice patří čínskému Huawei s totožným 17% podílem, ale zároveň 17% propadem. Důvody snad nejsou potřeba ani rozpitvávat.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat