Google Fotky kvůli COVID-19 omezují zálohování

Google Fotky kvůli COVID-19 omezují zálohování
2020-07-01T08:00:16+02:00
• 1. 7. 2020

Zdroj: Google.com

Služba Google Fotky přestala automaticky zálohovat obrázky a videa ze složek vytvořených pomocí sociálních sítí a komunikačních nástrojů, jako jsou WhatsApp, iMessage a TikTok. S touto informací přišel zahraniční server Android Police. 

Google Fotky mají částečně vypnutou funkci zálohování

Dříve aplikace Google Fotky automaticky nahrávala všechna média uložená v systému iOS, včetně všech souborů uložených ve složkách pocházejících ze sociálních a komunikačních aplikací. 

Google také uvádí, že tuto možnost vypíná ve své cloudové službě za účelem úspory zdrojů internetu. Lidé prý v průběhu globální zdravotní krize (tj. pandemie COVID-19) více sdílejí fotky a videa. Uživatelé mohou tuto změnu samozřejmě vrátit a znovu povolit zálohování fotografií a videí ze sociálních sítí a komunikačních aplikací, je třeba ale postupovat podle těchto kroků. Další digitální služby, jako je YouTube a Disney+, podobná opatření přijaly už před několika měsíci. V podstatě ihned na začátku pandemie. 

Google Fotky

Zdroj: Google Fotky

V současné situaci ovlivněné nákazou COVID-19 lidé sdílejí fotky a videa častěji než dřív. Abychom šetřili internetové zdroje, vypnuli jsme v aplikacích na posílání zpráv, jako jsou WhatsApp, Zprávy a Kik, zálohování a synchronizaci složek ze zařízení. Tuto funkci můžete kdykoli změnit v nastavení.

Důležité:

  • V těchto aplikacích můžete nastavení zálohování a synchronizace kdykoli zapnout.
  • Při vypnutém zálohování a synchronizaci fotky a videa z aplikací na odesílání zpráv stále najdete ve svém zařízení a jednotlivé fotky a videa můžete samostatně zálohovat.
  • To nemá vliv na fotky a videa, která jste z aplikací na odesílání zpráv už zazálohovali.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat