Facebook testuje Face ID a Touch ID pro Messenger

Facebook testuje Face ID a Touch ID pro Messenger
2020-06-16T09:35:48+02:00
• 16. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sociální síť Facebook testuje další funkci, která by tentokrát měla uživatelům platformy Messenger umožnit uzamknout doručenou poštu a tím ochránit své soukromí. Aby se uživatel mohl ke konverzacím přihlásit, bude se muset autentizovat pomocí technologie Face ID nebo Touch ID. 

Facebook testuje novou bezpečnostní úroveň

Tato funkce byla v loňském roce představena také v oblíbeném mobilním kecálku WhatsApp, kde se uživatelé mohou přihlašovat skrze Face ID nebo Touch ID a v zásadě nabízí stejnou ochrannou vrstvu. 

V případě Messengeru bude aplikace vyžadovat buď přístupový kód, Face ID nebo Touch ID. Uživatel si bude moci sám nastavit, zda se bude muset autentizovat okamžitě po opuštění aplikace, anebo po určitém časovém intervalu. 

Facebook

Zdroj: PocketNow

Facebook, podle prohlášení v rozhovoru pro Engadget, chce lidem nabídnout více možností a ovládacích prvků k ochraně jejich soukromých zpráv. Nedávno proto začal testovat novou funkci, která uživatelům umožní odemknout aplikaci pomocí bezpečnostní úrovně Face ID, Touch ID, nebo bezpečnostního kódu. 

Novinka je v současné době ve fázi podrobného testování na omezeném počtu iOS uživatelů. Je ale vysoce pravděpodobné, že se již v blízké budoucnosti rozšíří veřejnosti prostřednictvím aktualizace aplikace. 

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat