iPhone 11 se stal nejprodávanějším telefonem v Q1 2020

iPhone 11 se stal nejprodávanějším telefonem v Q1 2020
2020-05-29T20:18:08+02:00
• 30. 5. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Před nějakým časem jsme na našem webu uváděli menší predikci, podle které se iPhone 11 stane nejprodávanějším telefonem značky Apple. To se nyní naplnilo, neboť iPhone 11 v prvním čtvrtletí letošního roku byl nejžádanějším chytrým telefonem, a to i přes celosvětovou pandemii COVID-19. 

iPhone 11 překonal Galaxy A51

Společnost Apple během čtvrtletí dodala odhadem 19,5 mil. kusů iPhone 11. Může za to nižší cena než u modelové řady Pro a podobná hardwarová výbava. Podle agentur je úspěch Applu výsledkem jeho strategie nabídnout relativně málo modelů. To firmě umožnilo zaměřit se na malý počet produktů, které přitahují zákazníky a prodávají se v extrémně velkých objemech. 

iPhone 11

Zdroj: MacRumors

Druhým nejprodávanějším telefonem se stal model Galaxy A51 od jihokorejského výrobce. Samsung celkem prodal 6,8 mil. kusů A51. Následuje jej modely Redmi Note 9 a Note 8 Pro od Xiaomi, kterých se prodalo 6,6 mil. kusů. 

iPhone XR, který byl nejprodávanějším smartphonem v minulém čtvrtletí, klesl na čtvrté místo. Apple prodal 4,7 mil. kusů. Nutno podotknout, že právě XR byl populárnější než 11 Pro a 11 Pro Max. Odhadem pak Apple prodal 3,8 mil. kusů 11 Pro a 4,2 mil. jednotek 11 Pro Max. Pokud by byly tyto hodnoty započítány jako jednotný součet, byly by oba modely umístěny na druhém místě celosvětového žebříčku. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Lukáš Onderka

30. 5. 2020, 11:23

V tabulce je třetí Redmi note 8 , ale vy píšete note 9.
To bude asi chyba z vaší strany

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat