Divize Pixel telefonů se mění, odešli významní lidé

Divize Pixel telefonů se mění, odešli významní lidé
2020-05-13T22:30:10+02:00
• 14. 5. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google započal svou cestu v oblastí smartphonů se sérii Nexus. Sice byly na trhu pod tímto označením, ale Google v podstatě každý rok jen vybral výrobce, který pro něj zajistí mobil. Následně se na něj umístil název Nexus (zpravidla) a byl vybaven čistým Androidem. Následně jsme se dočkali změny, kdy Google přímo vstoupil na trh s mobily Pixel. Ty ale nikdy nepatřily k nejprodávanějším, navíc jejich dostupnost je omezena. Nyní se ale ukazuje, že celá divize prochází velkými změnami.

Změny u Pixel mobilů

Google koupil menší část HTC, za 1,1 miliardy dolarů, aby napomohl vlastní divizi s vývojem Pixel smartphonů. Očekávali jsme mnohé, ale zatím jsme se nedočkali nějakého výrazného rozmachu. Nyní se například čekává představení modelu střední třídy Pixel 4a, od kterého se očekává minimálně stejný úspěch jako od Pixelu 3a. Ten navíc se prodával lépe než dražší a vybavenější série Pixel 4.

Nyní se ale ukazuje, že z vedení Pixel týmu odešli významní lidé. Došlo například na oznámení, že Mario Queiroz odešel z vedení Pixel týmu. Působil v Googlu or roku 2005 a stál mimo jiné za produkty jako Google TV, Chromecast, Google Wifi a Google Home. Jeho roli převzal Rick Osterloh.

Zdroj: Google

Kromě toho odešel z týmu také Marc Levoy, který měl na starost právě sekci foťáků a pod jeho vedením vznikly funkce jako HDR+, Portrait Mode a Night Sight. Všechny tyto vlastnosti vystřelily Pixel mobily mezi fotografické krále, zejména díky využití menšího množství foťáků než konkurence. Navíc mělo dojít k neshodám, kdy Rick Osterloh vyjádřil své pochybnosti kolem velikosti baterií.

Google zatím nic přímo nekomentoval, ale možná se změní přístup k mobilům Pixel. Ostatně by bylo potřeba nějak více zaujmout případné zákazníky. Jestli se změny projeví ještě letos, není jasné. Příprava nového modelu není otázkou několika měsíců. Zpravidla se nový model plánuje i dva roky. Možná tedy příští rok dojde k razantnějším změnám.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat