Top 5 řešení problému, pokud vám u MKV videa nejde zvuk sponzorovaný článek

Top 5 řešení problému, pokud vám u MKV videa nejde zvuk [sponzorovaný článek]
2020-05-14T09:30:08+02:00
• 14. 5. 2020

MKV je velmi populární video kontejner pro videa, který je podporován téměř na všech zařízeních a operačních systémech. Většinou je tento MKV kontejner spojen s videem ve vysokém rozlišení jako jsou filmy, seriály a další. MKV je opravdu rozšířený formát a mnoho videí na internetu je založeno právě na něm.

Nicméně při přehrávání mohou vzniknout různé problémy jako třeba absence zvukové stopy u videa, což může nepříjemně narušit váš oblíbený film. Takový problém může mít různé příčiny od problémů s hardwarem po problémy se software. Abyste tomuto narušení vaší nálady zabránili, můžete použít různé nástroje pro opravu videa.

Řešení problémů MKV videa bez zvuku

Pokud se setkáváte s problémem trhaného přehrávání zvuku ve VLC u MKV videa, následující metody vám můžou pomoci.

Metoda 1. Přeinstalujte nebo aktualizujte přehrávač médií

Pokud váš přehrávač médií nepodporuje soubory MKV nebo jsou v přehrávači chyby, můžou nastat problémy právě se zvukem při pokusu o přehrávání videa. Chcete-li tento problém vyřešit, ujistěte se, že používáte správný přehrávač a také jej udržujte v nejaktuálnější verzi. Ta má obvykle implementovány všechny nové aktualizace a opravy chyb. Také se ujistěte, že do přehrávače médií instalujete všechny populární kodeky. Můžete také zkusit přeinstalovat přehrávač médií podle níže uvedených kroků.

Krok 1. Otevřete nastavení počítače a klikněte na aplikace.

aps 1047x778x

Krok 2. Přejděte dolů a pravým tlačítkem myši klepněte na přehrávač a klikněte na odinstalovat.

vlc 459x137x

Krok 3. Nyní stáhněte nejnovější verzi přehrávače a nainstalujte jej.

vlcc 542x286x

Metoda 2. Nainstalujte správné zvukové ovladače

Zvukové ovladače vašeho počítače jsou zodpovědné za přehrávání veškerého zvuku z videí a filmů. Pokud je máte zastaralé nebo naopak máte nevhodné ovladače pro váš hardware, může dojít k problémům. Pro nápravu musíte nainstalovat správné ovladače a pokud je již máte, tak je jednoduše zkuste zaktualizovat. Následují kroky vám pomůžou k instalaci správných zvukových ovladačů.

Krok 1. Otevřete v počítači Správce zařízení a klikněte na šipku vedle možnosti „Řadič zvuku, videa a her“.

spravce 783x635x

Krok 2. Nyní klikněte u vašeho zvukového zařízení pravým tlačítkem myši a potom klepněte na možnost Aktualizovat ovladač.

zvuk 775x572x 1

Krok 3. Nyní váš systém zkontroluje, zda nejsou na internetu nějaké aktualizace ovladače. Pokud ano, můžete potvrdit jejich stažení a pak budou nainstalovány.

ovladac 611x447x

Metoda 3. Instalace antiviru

Jedním z nejčastějších důvodů, proč v souborech MKV chybí zvuk, je poškození souborů. K tomu může dojít z různých důvodů, jako je nesprávný formát, chyba při ukládání, viry nebo malware atd. K vyřešení tohoto problému mohou být použity nástroje třetích stran, které jsou speciálně vytvořeny k opravě takových poškozených nebo poškozených souborů. Soubory lze také chránit před poškozením instalací spolehlivého antivirového nástroje.

Krok 1. Vyhledejte spolehlivý antivir a otevřete jeho webovou stránku.
Krok 2. Pokud je placený, zakupte si předplatné a stáhněte si jeho instalační program do počítače.
Krok 3. Nyní nainstalujte antivirus a nastavte požadovanou úroveň zabezpečení, jakou chcete chránit před viry.

avast 559x392x

Metoda 4. Odstraňování potíží s počítačem

Nejnovější operační systémy Windows mají zabudovanou možnost řešení problémů, která může snadno a automaticky identifikovat jakýkoli problém. Ten je vždy přítomen přímo v systému a nemusíte si do počítače stahovat žádný další software. Tato metoda může vyřešit mnoho základních problémů v počítači, které se nejčastěji týkají zpracování souborů a přehrávání zvuku a videa. Následují kroky vám pomůžou pro řešení potíží s počítačem.

Krok 1. Přejděte do nastavení a poté klikněte na „Aktualizace a zabezpečení“. Klikněte na možnost „Odstranit potíže“. Nyní vyberte možnost Přehrávání zvuku pro zahájení průvodce pro odstraňování problémů se zvukem.

potize 944x713x

Krok 2. Systém nyní zjistí všechny problémy a opraví je.

potize 942x711x

Metoda 5. Použití Recoverit k opravě vašich souborů

Pokud byl váš MKV soubor poškozen, jediným způsobem, jak jej znovu použít, je pokusit se jej opravit pomocí softwaru třetích stran. Jedním z nejpopulárnějších nástrojů, které se k tomu používají, je Recoverit. Je to skvělý nástroj, hlavně díky jeho účinnosti a velmi čistému a přehlednému uživatelskému rozhraní. Kromě opravy poškozených souborů, jako jsou videa, zvuk a obrázky, může aplikace Recoverit také obnovit ztracené a smazané soubory z počítače. To vše dělá tento software skvělý pro lidi, kteří teprve začínají s opravou a obnovou souborů.

Průvodce krok za krokem

Krok 1. Otevřete si Recoverit na vašem počítači

Stáhněte si Recoverit do svého počítače a nainstalujte jej. Spusťte software a vyberte možnost opravy videa.

video 1078x743x

Krok 2. Přidejte soubor MKV, který chcete opravit

Přímo do softwaru můžete přetahovat videa MKV. Klikněte na tlačítko opravit a počkejte, až proces opravy skončí.

video 1073x731x

Krok 3. Zobrazte náhled videí MKV a uložte je do místního úložiště

Jakmile proces opravy skončí, budete si moci zobrazit náhled videa a zkontrolovat, zda je video v pořádku nebo ne. Klikněte na možnost náhledu a zkontrolujte soubor od začátku do konce. Poté klikněte na tlačítko Uložit.

video 916x671x

Závěr

MKV je velmi populární video kodek založený, který je v dnešní době stále populárnější. Většina filmů velké velikosti je uložena právě v tomto formátu a to z důvodu zachování malé velikosti a zároveň udržení obrazové kvality a všech detailů. Pokud budete někdy čelit problémům, jako je absence zvuku u MKV, zkuste nejprve pochopit, proč je způsoben. Mezi běžná řešení tohoto problému patří aktualizace přehrávače médií a zvukových ovladačů počítače. Pokud je váš soubor MKV poškozen nebo je z nějakých důvodů poškozen, nejlepší způsob opravy je pomocí Recoverit.

Získejte slevu: 15% slevový kupón: LENyt409

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat