Chytré hodinky se i v době pandemie slušně prodávají

Chytré hodinky se i v době pandemie slušně prodávají
2020-05-09T20:08:53+02:00
• 10. 5. 2020

Zdroj: TheVerge

Proslulá analytická společnost Strategy Analytics vydala novou zprávu, která reálně popisuje aktuální trh. Globální prodeje chytrých hodinek v prvním kvartále (Q1 2020) vzrostly o 20 % na 14 mil. kusů. Podle zprávy také vyšlo najevo, že trhu dominuje Apple, přičemž jihokorejský Samsung si udržuje druhou příčku.

Chytré hodinky se drží nad vodou díky online prodeji

V prvním čtvrtletí letošního roku se společnosti Applu podařilo prodat 7,6 mil. kusů chytrých hodinek, čímž si Apple Watch vysloužily 55% tržní podíl. V porovnání s předchozím rokem a stejným obdobím si společnost výrazně polepšila. 

Chytré hodinky

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jak již bylo zmíněno, na druhé příčce se umístil Samsung, který ale v prodejních číslech rapidně propadá. I přesto 1,9 mil. prodaných kusů stačilo na stříbrnou pozici a 13,9% tržní podíl. Nutno však podotknout, že si Samsung oproti Q1 2019 o jedno procento pohoršil. Bronzovou medaili si nezasloužilo Huawei či Xiaomi, ale společnost Garmin. V prvním kvartále letošního roku dokázala rozšířit svůj tržní podíl ze 7 % na 8 %, což znamená, že firma prodala 1,1 mil. kusů hodinek. 

Chytré hodinky

Zdroj: Gizmochina

Steven Waltzer, což je Senior Analyst ve společnosti Strategy Analytics, uvedl, že celosvětová poptávka po chytrých hodinkách rostla i přes značné ovlivnění trhu pandemií COVID-19. Dále analytik dodal, že se odvětví daří hlavně díky online maloobchodním kanálům. Výraznější zpomalení růstu z důvodu pandemie by mělo být zaznamenáno až v Q2 2020.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat