Aplikace Google získává tmavý režim, vyhledávejte v „temnotě“ aktualizováno

Aplikace Google získává tmavý režim, vyhledávejte v „temnotě“ [aktualizováno]
2020-05-19T18:40:21+02:00
• 19. 5. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

Aktualizováno 19. 5.

Před rokem Google začal testovat u své stejnojmenné aplikace pro Android testovat tmavý režim. V tomto roce došlo na uvedení novinky v rámci beta testování a nyní je tmavý režim této aplikace dostupný pro všechny. Pakliže ještě nemáte aplikaci s vyhledáváním v tmavých barvách, vyčkejte na aktualizaci. V základu je aplikace nastavena tak, že se řídí podle systému. To se týká Androidu 10, ale pokud máte starší verzi systému, tak se nabízí manuální nastavení.

2020 05 19 183925 1440x2960x 2020 05 19 183940 1440x2960x 2020 05 19 183728 1440x2960x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 11. 6.

Skoro by se dalo říci, že každý týden zde máme nějakou novinku kolem tmavého režimu. Google musí stihnout upravit všechny své aplikace, než dojde na uvedení Androidu 10. Například nedávno jsme se dočkali „dark mode“u Google Fotek. Nyní se ukazuje, že další aplikací bude samotná Google pro Android.

Představujeme tmavý mód pro web

Google v tmavém

Někteří uživatelé zaznamenali, že samotná aplikace Google začíná dostávat tmavý vzhled. V rámci nastavení se objevuje jednoduchá volba, kde si můžete zvolit, jestli má být tmavý vzhled zapnut stále nebo podle nastavení systému. Právě poslední možnost znamená, že k aktivaci dojde například v případě poklesu kapacity baterie na nižší úroveň nebo bude aktivován noční režim.

K dispozici je tedy úvodní obrazovka Discovery. Zde Google nemusel příliš pracovat na tmavém režimu, jelikož se jedná jen o jinou variantu Discovery z launcherů, které podporují tuto funkci. Rozhodně zajímavější je možnost vyhledávání, kde konečně nebudete oslepeni bílou barvou. Vzhledem k tomu, že právě do této záložky se dostanete skrze widget z úvodní obrazovky, bude se jednat o příjemnou změnu.

V tuto chvíli Google jen testuje na určitém vzorku uživatelů nový vzhled své aplikace, zejména se jedná o beta testery. Jak je ale vidět, tmavý režim nevykazuje dramatické chyby, takže rozšíření této novinky by nemuselo trvat příliš dlouho.

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tomáš Flekač

7. 3. 2021, 0:58

Černá je podstatně lepší bílá je nepoužitelná, akorát z toho bolí oči. Vy tady píšete, že jde tmavý režim, ale vyzkoušel jsem beta verzi a snad vše co se dalo nikde jsem ve vyhledávači Google tmavý režim nenašel!, Takže zase jen lži! Tmavý motiv funguje jen když Google není aktualizován jinak nikoliv! Což je úplně k hovnu a nechaput, kde jste tuto lež našli a už vůbec ne jak si můžete takovou lež zveřejňovat. Google je služba úplně k ničemu. Jen vám nutí jejich na půl fungující app, které nejdou ani odinstalovat.

Luboš Pecka

21. 5. 2020, 6:10

Úplně nechápu v čem to je dobrý. Mě se to nelíbí ani trochu

Sepp Winkler

11. 6. 2019, 13:50

Už sa neviem dočkať. Tá biela je fakt hnusná a aj nepríjemná.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat