watchOS 7 nabídne nový režim pro děti

watchOS 7 nabídne nový režim pro děti
2020-04-01T17:40:48+02:00
• 1. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

V průběhu měsíce jsme vás informovali o tom, že iOS 14 a watchOS 7 budou nabízet nový režim SchoolTime a režim pro děti. Díky tomu například budou moci rodiče nastavit a spravovat Apple Watch pro dítě s jediným iPhonem. 

watchOS 7 změní systém aktivit

Každý Apple Watch účet je aktuálně připojen k jednomu Apple ID. Tento nový režim ale umožní rodiči spravovat Apple Watch svého dítěte z vlastního iPhonu. V praxi to znamená, že dítě nebude muset vlastnit iPhone, aby mohlo používat chytré hodinky od Applu. 

Pokud bude tato funkce dokončena včas a uvedena ještě v tomto roce, Apple Watch budou pro děti mnohem lepší než kdy předtím. Otázkou ale je, jak to bude fungovat sledování aktivity? Na základě uniklého iOS 14 kódu na tuto otázku máme odpověď.

Chytré hodinky od Applu jsou vyladěny pro sledování kondice a zdraví hlavně dospělých lidí. Některé zdravotní funkce, jako EKG, jsou věkově omezené, protože u dětí nemohou získat přesná data. Apple ale přemýšlí o tom, jak bude sledování aktivity fungovat pro mladší uživatele. 

watchOS 7

Zdroj: 9to5mac

Když budou hodinky nakonfigurovány v tomto novém dětském režimu, Apple bude zacházet s kroužky aktivity zcela odlišným způsobem. Doposud kroužky aktivity byly sestavovány ze tří metrik: 

  • červená pro počet kalorií spálených intenzivním pohybem, jako rychlá chůze nebo běh
  • zelená pro počet minut cvičení
  • modrá pro počet různých hodin s pohybem 

Technicky vzato, červený tahový kroužek ukazuje počet aktivních kalorií spálených za den v porovnání s větším počtem celkových kalorií. Celý tento systém může fungovat jen u dospělých, takže Apple bude muset vymyslet nový systém hodnocení. 

Případně mohou hodinky tuto metriku nahradit časovým pohybem. Například Apple Watch budou moci sledovat 90 minut pohybu po celý den namísto spálení 500 aktivních kalorií. Pokud tedy vaše děti tráví mnoho času na gauči nebo hraním videoher, tato verze pohybového kroužku je může povzbudit k větší aktivitě. Tato funkce by také lépe odměnila děti za aktivity, jako je hraní venku nebo sportování, než standardní pohybový kroužek. Nová funkce bude pravděpodobně k dispozici koncem tohoto roku v rámci watchOS 7. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat