TikTok přináší bezpečnostní funkce pro rodiče

TikTok přináší bezpečnostní funkce pro rodiče
2020-04-17T09:30:23+02:00
• 17. 4. 2020

Zdroj: TikTok

Mobilní aplikace TikTok v únoru letošního roku uvedla na trh funkce v podobě rodinného bezpečného režimu a správy času obrazovky. Obě novinky přišly ve snaze pomoci rodičům kontrolovat aktivity svých dětí v aplikaci. Tyto nástroje byly zpočátku k dispozici pouze uživatelům ve Velké Británii, následně se rozšířila na další evropské trhy. 

TikTok umožní spravovat účty dětí

Společnost TikTok ale oznámila další funkci. Konkrétně jde o novinku pod názvem Family Pairing. Účelem této funkcionality je umožnit rodičům přizpůsobit své bezpečnostní nastavení na základě toho, co jednotlivému členovi rodiny vyhovuje. 

K dispozici je také správa času na obrazovce, která omezuje, jak dlouho děti mohou denně trávit čas na TikToku. K dispozici je také možnost omezit videa od jednotlivých tvůrců. Samotná aplikace pak informuje uživatele o tom, že je čas službu opustit a věnovat se jiným činnostem.

TikTok

Zdroj: Neowin

Nástroj Restricted Mode pak zabraňuje tomu, aby se v aplikaci zobrazoval nevhodný obsah. Skvělou vychytávkou je i funkce Direct Messages, pomocí které rodiče mohou omezit, kdo může s dítětem komunikovat prostřednictvím zpráv. Uživatelé mladší 16 let navíc nebudou moci používat Direct Messages od 30. dubna. Family Pairing bude spuštěn v následujících týdnech. Chcete-li tuto funkci používat, musíte své účty propojit s účtem svého dítěte.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat