Messenger je nově dostupný pro macOS a Windows 10

Messenger je nově dostupný pro macOS a Windows 10
2020-04-03T19:45:31+02:00
• 3. 4. 2020

Zdroj: Neowin

Během loňské vývojářské konference F8 Facebook slíbil, že brzy přinese desktopovou verzi aplikace Messenger. Samozřejmě měla být aplikace k dispozici pro operační systém Windows 10 a macOS. 

Messenger po roce míří na desktop

Verze aplikace pro Windows 10 byla po nějakou dobu ve veřejné beta verzi. Během minulého měsíce byla spatřena také verze pro operační systém macOS. Počínaje dnešním dnem, tj. 3. dubna 2020, je ale Messenger dostupný na obou platformách. 

Cílem nové aplikace je přenést většinu funkcí mobilních aplikací Messenger a nabídnout je na každé desktopové platformě. Například už předchozí aplikace pro Windows 10 byla založena na staré iOS verzi, takže po designové a funkční stránce Messenger velmi zaostával. 

Messenger

Zdroj: Dotekomanie.cz

Facebook ale také reaguje na současný stav kolem pandemie COVID-19. Právě díky nové aplikace mohou uživatelé být se svými blízkými v kontaktu i skrze počítač. Novinka tak podporuje klasické textové chatování, vytváření skupinových videohovorů a samozřejmě také synchronizaci zpráv napříč všemi zařízeními.

Aplikace je také vybavena tmavým režimem, který se přizpůsobí systémovému nastavení. Pokud tedy na svém počítači máte aktivovaný tmavý režim, aplikace se automaticky přizpůsobí. Jestliže si chcete novou aplikaci stáhnout, můžete tak zdarma učinit na Microsoft Store nebo Mac App Store. Instalační balíček vám zabere zhruba 286 MB, ovšem záleží na daném systému. 

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat