Unikají novinky iOS 14 – s novou domovskou obrazovkou

Unikají novinky iOS 14 – s novou domovskou obrazovkou
2020-03-12T11:33:08+02:00
• 12. 3. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Před pár dny jsme psali o rozšíření podpory myší v iOS 14 a už tu máme další nové informace. Tentokrát opět ze serveru 9to5mac, který se dostal ke kódu tohoto připravovaného systému. Zjistil z něj mnoho zajímavých novinek, jako třeba podpora nového zobrazení domovské obrazovky nebo pokročilejší možnosti zpřístupnění.

Nové zobrazení domovské obrazovky

Jednou z největších novinek iOS 14 bude patrně nová možnost zobrazení domovské obrazovky. Ta umožní zobrazit všechny nainstalované aplikace v seznamu pod sebou. Podobně to již dnes umožňují Apple Watch, kde si můžete vybrat mezi zobrazení v seznamu nebo maticí ikonek.

list view apple watch 800x536x

Zdroj: Macrumors.com

Nová verze iOS má pak dále umožňovat tento seznam seřadit podle toho, jak často jakou aplikaci používáte nebo vám systém dá aplikace s nepřečtenou notifikací na vrch seznamu. Zapojit se do tohoto seznamu má také Siri, která vám bude na základě času a lokace dávat na začátek seznamu aplikace, které by se vám mohly hodit.

Nový seznam aplikací pod sebou má být prý na domovské obrazovce jako samostatná stránka. Trochu mi to připomíná styl Windows Phone, které měl podobný seznam. Uvidíme, zda třeba přibude možnost odepnout některé ikonky z dnes známé matice ikon.

ios 14 wallpapers third parties accessibility more 2000x1000x

Zdroj: 9to5mac.com

Mezi další novinky iOS 14 má patřit vylepšené Zpřístupnění. Systém má umět detekovat různé důležité zvuky, jako třeba požární alarm a ty pak převést na vibrace. To se může hodit speciálně špatně slyšícím lidem.

Malou novinkou bude také třídění tapet do složek jako „Země a měsíc“ nebo „Kytky.“ Číňany pak jistě potěší podpora AliPay pro placení v Apple Wallet. iOS 14 bude představen pravděpodobně na začátku června v rámci vývojářské konference WWDC.

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat