Messenger konečně míří na macOS

Messenger konečně míří na macOS
2020-03-08T15:00:32+02:00
• 8. 3. 2020

Zdroj: Facebook Messenger, Dotekomanie.cz

Lepší pozdě než nikdy, nebo snad ne? Facebook konečně začíná testovat Messenger aplikaci pro operační systém macOS. Doposud bylo možné používat jen aplikace třetích stran. Že sociální síť nyní testuje vlastní software, o tom jsme slyšeli už loni v dubnu. 

Messenger bude poprvé na macOS

V té době Facebook plánoval spustit Messenger pro macOS do konce loňského roku. Aplikace je nyní k dispozici, ale pouze na jednom trhu – ve Francii. Navíc se „appka“ objevila až po třech měsících, kdy měla být zveřejněna. 

Messenger

Zdroj: 9to5mac

Nicméně, novinka se již nachází v obchodě s aplikacemi Mac App Storu ve Francii, ovšem zatím je dostupná pouze pro jediný trh. Aktuálně není ještě připravena pro další regiony, což je zajímavé. V současnosti by testy měly ale probíhat už i v Polsku, Austrálii a Mexiku. Zdá se také, že Facebook okoukal přístup Slacku a svou aplikaci postavil na Electronu, a ne na Mac Catalyst. 

Messenger

Zdroj: 9to5mac

Je určitě fajn, že sociální síť na své aplikaci pro macOS pracuje. Doposud bylo možné ke zprávám přistupovat pouze skrze webovou aplikaci. Nativní Mac aplikace přinese pohodlnější přístup. Jakmile bude aplikace k dispozici i na ostatních trzích, včetně našeho, budeme vás o tom samozřejmě informovat prostřednictvím článku na našem webu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat