Huawei Search je alternativa pro Google aplikaci

Huawei Search je alternativa pro Google aplikaci
2020-03-07T15:00:07+02:00
• 7. 3. 2020

Zdroj: XDA-Developers

3

Od poloviny loňského roku jsou Huawei a její dceřiné společnosti na seznamu subjektů U.S. Commerce Department’s Entity List. V jednoduchosti řečeno, díky tomuto seznamu nemohou získat licence mobilních služeb společnosti Google pro nová zařízení. Huawei na tuto situaci zareagovalo tak, že pro prvních několik měsíců změnilo svou mezinárodní strategii uvolňování smartphonů. V praxi se zaměřilo na uvolňování v podstatě rebrandingovaných verzí svých stávajících modelů. 

Huawei přitvrzuje, dá vývojářům až 100 % příjmů

Huawei Search unikátně jen pro jednu značku telefonů

V zákulisí pak firma pracovala na AppGallery a Huawei Mobile Services, což jsou alternativy Obchodu Play a Google služeb. Huawei se nyní snaží přesvědčit zákazníky, že žít bez Google služeb nebude těžké. Jednou z nejzákladnějších aplikací, které v současné době na zařízeních chybí, je specializovaná vyhledávací aplikace. To by se ale v blízké budoucnosti mohlo změnit. Výrobce totiž testuje vlastní aplikaci Huawei Search.

Huawei Search Huawei Search Huawei Search

Zdroj: XDA-Developers

Někteří uživatelé dostali přístup k novému Huawei Search za účelem testování. Pokud jste takovou možnost nedostali, můžete si stáhnout APK soubor ZDE. Na rozdíl od Google aplikace, která poskytuje nejen přístup k vyhledávacímu nástroji, ale také k Assistant Google, Google Podcasts a dalším, je Huawei Search základní vyhledávací aplikace. V praxi tak dokáže jen zadat dotaz pro vyhledávání webových stránek na internetu, videa, zpravodajské články nebo obrázky. Jde zde také zkratka pro zobrazení aktuálního počasí, sportu, převodu jednotek a kalkulačky. V nastavení uživatel může vidět svou historii vyhledávání, včetně částí pro poskytnutí zpětné vazby Huawei a další. Kromě toho aplikace podporuje tmavý režim EMUI 10. 

Huawei Search Huawei Search Huawei Search Huawei Search Huawei Search

Zdroj: XDA-Developers

Je zde několik pravidel pro používání aplikace. Uživatel musí například mít Huawei ID, aby službu mohl používat. Služba je dále dostupná pouze v zařízení Huawei, přičemž data se ukládají na serverech společnosti. 

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Ondřej Mager

8. 3. 2020, 17:50

No, HiSearch je už velmi dlouho, dá se spustit potáhnutím dolů na domovské obrazovce, ovšem funguje pouze interně. Pro hledání online se musí vybrat ‚hledat online‘ a to vás převede do aplikace Google, kde se výsledky vyhledávání zobrazí. Takže jen nová funkce.

David Zápal

8. 3. 2020, 10:07

Já chápu, že všechny zdejší zpravodajské servery týkající se mobilů zjevně dostávají velké lobbing prachy od Huawei, ale žádné hledání od té společnosti není alternativou Google. Na to zapomeňte. A dávat dobrovolně údaje nebezpečné komunistické firmě, haha…

Přemysl Vaculík

VIP 8. 3. 2020, 10:23

Věřte, že nic takového se u nás neděje. V tomto jsme naprosto transparentní. Pokud by se jednalo o placený obsah, bude přímo v nadpisu uvedeno „sponzorovaný článek“.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat