Vychází Android 11 Developer Preview

Vychází Android 11 Developer Preview
2020-02-19T19:15:39+02:00
• 19. 2. 2020

Grafika: Dotekomanie.cz

2

Už máte dostupnou aktualizaci na Android 10? Pak se můžete začít těšit na Android 11, tedy pokud budete mít ještě podporu. Google totiž zveřejnil právě dnes Android 11 Developer Preview, což je vlastně Android R, tedy vývojářská verze, která je určena zejména pro testování a vývoj aplikací, aby v momentu vydání stabilní verze, bylo vše optimalizované, případně aby aplikace nabízely podporu nových a upravených možností.

Android 10 – které mobily mají dostupnou aktualizaci [aktualizováno]

Android R jako Android 11

V tuto chvíli je dostupná verze Android 11 Developer Preview, tedy varianta, která se nehodí pro běžné používání a je určena specificky pro vývojáře. Může být značně nestabilní, některé věci nemusí fungovat a jiné mohou vykazovat nestandardní chování. Tato první verze bude brzy nahrazena další, konkrétně v březnu.

Google zveřejnil, že plánuje vydání dalších iterací ještě v dubnu, květnu, červnu a následně ve třetím čtvrtletí dojde k představená stabilní verze. Pokud jde o veřejnou beta verzi pro větší množství zařízení a hlavně uživatelů, budeme si muset počkat až do května.

Samozřejmě již nyní začne pátrání po novinkách, takže můžete očekávat novou mini sérii na našem webu, kde se vám pokusíme představit, co je vlastně nového. Některé funkce se sice nedostanou do stabilní verze, ale bude záležet na rozhodnutí Googlu.

Android 11 Developer Preview je nyní dostupný pro smartphony Google Pixel 4 (XL), Pixel 3a (XL), Pixel 3 (XL) a Pixel 2 (XL). Vypadá to tedy, že starší Pixel 2 (XL) dostane ještě Android 11.

Hlavně novinky pro vývojáře

Google již nyní představil některé novinky v rámci Androidu 11, ale většina z nich se týká vývojářů, kteří tak budou moci lépe pracovat se systémem. Například MediaCodec nabízí podporu pro dekódování s nízkým zpožděním, což se týká zejména her. K dispozici je také nové Neural Networks API 1.3 nebo upravená práce s biometrickými systémy, kdy výrobci mohou přiřadit informaci, o jak silné zabezpečení se jedná. To lze využít u aplikací.

U všech těchto novinek ale záleží na vývojářích, jestli je využijí a jestli na nich postaví nové funkce pro své aplikace. Všeobecně se můžeme těšit na širší podporu 5G, vylepšené sdílení, nejrůznější úpravy a další novinky.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Hakus von Tyros

19. 2. 2020, 19:34

Dobrá zpráva.

JOSEF MAŘÍK

3. 2. 2021, 18:50

To nemá chybu OK.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat