Google Kontakty umí najít „neuložené“ kontakty

Google Kontakty umí najít „neuložené“ kontakty
2020-02-19T19:30:14+02:00
• 19. 2. 2020

Možná si ještě pamatujete dobu, kdy jste si ukládali kontakty na SIM kartu, abyste o ně nepřišli, když jste si koupili nový mobilní telefon. Od té doby se hodně změnilo a dnes většina uživatelů si ukládá kontakty do služby od výrobce, Googlu nebo jiného poskytovatele. Jsou tak dostupná, synchronizované a v podstatě o ně nepřijdete, pokud nezapomenete heslo k účtu. Google Kontakty patří mezi ty používanější služby. Možná jste ani nevěděli, že v ní najdete i kontakty, které jste si neuložili.

Google Kontakty a ostatní

Služba jako taková si ukládá kontaktní informace na každou osobu a subjekt, s kterým jste byli ve spojení, dokonce i v rámci bývalé veřejné sociální sítě Google+. Nejsou k dispozici mezi ostatními kontakty, které jste si vědomě uložili. V rámci webového rozhraní se nachází v sekci Další kontakty, případně na adrese contacts.google.com/other.

Ve webové vyhledávání stačilo zadat jméno nebo název a služba zobrazila i nasbírané kontakty. Nyní se tato novinka dostává do mobilní aplikace Google Kontakty. Díky tomu lze dohledat i takové subjekty, které jste si nikdy neuložili. Po kliknutí na konkrétní záznam se zobrazí, co všechno Google dokázal získat. Ve většině případů se zobrazí jen e-mail, ale některé jsou kompletně vyplněné. Většinou se to týká osob, které měli na Google+ kompletně a veřejně vyplněný profil.

Novinka byla oznámena s aktualizací aplikace na verzi 3.17.1, ale web AndroidPolice potvrzuje, že funkce jako taková je dostupná již od verze 3.15.2. Nyní tedy lze dohledat jakoukoliv osobu nebo subjekt, s kterým jste byli v kontaktu, ale neuložili jste si nic do svého běžného seznamu kontaktů.

logo-app Kontakty Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat