Sony pozastavuje aktualizace na Android 10 u některých modelů aktualizováno

Sony pozastavuje aktualizace na Android 10 u některých modelů [aktualizováno]
2020-02-12T06:35:29+02:00
• 12. 2. 2020

Grafika: Sony.cz

3

Aktualizováno 12. 2.

Aktivně se snažíme sledovat aktualizace mobilů na Android 10, o čemž vás informujeme v samostatném článku. Některé modely od Sony již obdržely nový systém, ale konkrétně smartphony Xperia XZ2 a Xperia XZ3 si nějakou chvíli počkají, jelikož Sony pozastavilo šíření aktualizací vzhledem k velkému počtu chyb.

Mnozí uživatelé hlásí, že se telefony stávají takřka nepoužitelnými, jelikož aktualizace přináší problémy s grafickým rozhraním, pády aplikací, vysoká spotřeba energie, špatná optimalizace paměti, zpomalení čtečky otisků prstů, problémy s aplikací na focení, problémy s ovládáním a dokonce s SMS. V podstatě se dá zatím říci, že problém se týká modelů se Snapdragonem 845. Sice dočasně pomůže restart mobilního telefonu, ale chyby se vrátí poměrně rychle.

Sony pravděpodobně pracuje na nápravě, ale zatím nevíme, kdy a jestli se podaří opravit problémy. Zatím tedy u těchto modelů neočekávejte aktualizaci, případně se jí vyhněte.

Původní článek 15. 11.

Jistě jste si všimli, že před nějakou dobou společnost Google zveřejnila svůj nejnovější operační systém pod názvem Android 10. Systém přinesl do světa Androidu hned několik nových funkcí, včetně tmavého režimu, různých gest, spořiče energie a dalších vychytávek. 

Sony se připravuje na Android 10

Dalo by se říci, že započal závod mezi všemi předními technologickými giganty. Ti se nyní budou snažit jako první přinést do svých mobilů aktualizaci na Android 10. Již nyní vás postupně informujeme o dostupnosti aktualizace na jednotlivých modelech.

Nyní se ozvala společnost Sony, která zveřejnila seznam zařízení, která se dočkají nového operačního systému Android 10. Pochopitelně se jej dočkají majitelé vlajkového modelu Xperia 1 (recenze) a Xperia 5 (recenze). Tyto dva modely budou na seznamu úplně nejvýše. Sony uvádí, že se majitelé dočkají již v prosinci.

V průběhu příštího roku se pak aktualizace na Android 10 dočkají majitelé Xperia 10 (recenze), Xperia 10 Plus (recenze), Xperia XZ2, Xperia XZ2 Compact, Xperia XZ2 Premium a Xperia XZ3 (recenze). 

Pravděpodobně se nejedná o konečný seznam podporovaných telefonů. Pokud se tedy zrovna váš model nenachází na nově zveřejněném seznamu, nezoufejte. Sony zřejmě ještě nějaké modely zařadí. 

Zdroje: blogs.sonymobile.com, androidcommunity.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jan Maryška

5. 3. 2020, 13:20

Xperia 5 po aktualozaci na Android 10 není dostupné Volte u O2. Před aktualizací vše OK.

XZ2 compact po aktualizaci na A10 má opravdu velké problémy, snad je opraví brzy

Ota Navrátil

15. 11. 2019, 21:21

To bude hlavně dané SoC.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat