Mediatek představil Helio P95, nový procesor pro střední třídu

Mediatek představil Helio P95, nový procesor pro střední třídu
2020-02-27T13:30:13+02:00
• 27. 2. 2020

Zdroj: Mediatek

Společnost Mediatek se snaží, byť má silnou konkurenci v podobě firmy Qualcomm. Nyní jsme se dočkali představení nového procesoru Helio P95 pro střední třídu. Jedná se o nástupce Helio P90 z konce roku 2018. Možná byste očekávali, že novinek a vylepšení bude mnoho, ale není tomu tak.

Helio P95

Společnost nešla s aktualizací procesoru příliš daleko. Skoro by se dalo říci, že došlo na vylepšení jen v několika oblastech, ale v podstatě se jedná o stejný procesor. Například sestava dvou jader Cortex A75 s 2,2 GHz a šesti jádry Cortex A55 s 2 GHz zůstává stejná. Dokonce je zde i stejná grafika PowerVR GM 9446, ale došlo na menší úpravu a nabízí o 10 % více výkonu. Podobné vylepšení se provedlo u AI koprocesoru, takže některé funkce spojené s umělou inteligencí mohou být rychlejší.

Výraznější vylepšení se odehrálo u Image Signal Processor pro zpracování fotografií a videí. Původní procesor byl designován na foťáky s rozlišením až 48 MPx, ale Helio P95 zvládá i 64MPx senzory. Zde se nabízí zpracování 14-bit RAW a 10-bit YUV. U zpracování fotografií jsme se dočkali podpory nejrůznějších efektů a funkcí. Jednou z nich je například mód vylepšení snímků za zhoršených světelných podmínek.

Mediatek také implementoval HyperEngine pro vylepšení výkonu u her. Poslední výrazná změna se odehrála u konektivity, kde došlo hlavně na vylepšení podpory LTE. Nově se tedy nabízí Cat-12 DL a Cat-13 UL. Samozřejmostí je podpora Wi-Fi 5 a Bluetooth 5.0.

Zdroj: Mediatek

Helio P95 je tedy pouze lehce vylepšený starší procesor, přičemž se bude objevovat u mobilů střední třídy. Zatím ale nebylo specifikováno, kdy se dočkáme prvních smartphonů s touto novinkou.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat