Flex mód z Galaxy Z Flip bude dostupný pro všechny výrobce

Flex mód z Galaxy Z Flip bude dostupný pro všechny výrobce
2020-02-13T11:30:57+02:00
• 13. 2. 2020
6

Samsung v tomto týdnu představil novou sérii top modelů. Na našem webu si již můžete přečíst a zhlédnout první dojmy ze smartphonů Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ a Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Bonusem navíc bylo představení druhého smartphonu od Samsungu s ohebným displejem, ale tentokrát ve véčkové konstrukce. Samsung Galaxy Z Flip se dokonce dostane na český trh za cenu 38 990 Kč. Nejde jen o iteraci nové kategorie mobilů, přináší i nové technologie. Jedna z nich bude dostupná pro ostatní výrobce.

Novinka z Galaxy Z Flip bude dostupná všem

Galaxy Z Flip může na první pohled působit jen jako další pokus o smartphone s ohebným displejem, ale ve skutečnosti nabízí novou ochranu displeje. Do této chvíle měly všechny modely s flexibilním displejem a ohebnou konstrukcí plastovou ochranu zobrazovacího panelu, ale tentokrát Samsung použil UTG, tedy velmi tenké ohebné sklo, které by mělo nabídnout zvýšenou odolnost proti letmému poškození. Další novinka se týká softwaru.

Flex mód

Samsung zapracoval také na možnostech využití ohebné konstrukce u aplikací. Pokud Galaxy Z Flip otevřete do 90° úhlu, tak mohou některé aplikace využít takzvaný flex mód. To znamená, že ve spodní části displeje, která je vodorovně s plochou, se nachází ovládací tlačítka. Displej, který je kolmo k ploše následně obsahuje zbytek aplikace.

Nový mód pro aplikace je dostupný například pro aplikaci pro focení. V kolmé části vidíte náhled, ve spodní jsou ovládací tlačítka. Stejný mechanismus je využít například pro aplikaci Google Duo, která je integrovaná i do aplikace od Samsungu. Díky novému módu se nabízí použití mobilu i bez stativu.

Nejde o jediné využití. Samsung demonstroval nový mód i v případě aplikace Youtube, kdy na jedné části se přehrává video a druhá slouží na procházení obsahu. Na této softwarové novince spolupracoval jihokorejský výrobce s Googlem, díky čemuž se flex mód dostane i do čistého Androidu. Následně jej mohou využít i ostatní výrobci. Zde je nutné upozornit, že aplikace musí tento režim podporovat, takže je nutná integrace ze stran vývojářů.

Samozřejmě je otázkou, jestli se dočkáme nějakého většího využití, když na trhu jsou jen tři společnosti, které se pustily do ohebných mobilů. Navíc jedna z nich trpí na sankce ze strany USA.

Zdroje: theverge.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Štěpánek

13. 2. 2020, 14:50

Nejspíš se myslí úhel 90° ne 45°.

Přemysl Vaculík

VIP 13. 2. 2020, 15:43

Hups, díky, opraveno.

amolibapra Amolibapra

13. 2. 2020, 12:24

A k čemu to bude?

Přemysl Vaculík

VIP 13. 2. 2020, 12:27

Aby nemuseli vymyslet vlastní řešení, takto se to unifikuje. Zajistí se širší podpora.

amolibapra Amolibapra

13. 2. 2020, 13:15

Já mysli takový telefon za tolik kaček

Přemysl Vaculík

VIP 13. 2. 2020, 14:23

Postupem času půjde cena dolů. Už nyní šla.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat