První dojmy z Galaxy S20 a S20+ video

První dojmy z Galaxy S20 a S20+ [video]
2020-02-11T20:00:03+02:00
• 11. 2. 2020

Je tu začátek roku 2020 a ten nám přináší nové top modely od Samsungu, sérii Galaxy S20. My jsme měli možnost se podívat na všechny tři nové telefony v předstihu v Mnichově a tak si je pojďme představit. V tomto článku se podíváme na dva menší a levnější.

Samsung Galaxy S20

Nejmenší model Galaxy S20 volně navazuje na loňský S10e a na fotkách je to ten růžový. Model S20+ je pak ten modrý. Základní „es-dvacítka“ nabízí displej s úhlopříčkou 6,2 palce. Čtečku otisků má ale už v displeji.

Samsung Galaxy S20

Dynamic AMOLED podporuje 120 Hz, díky čemuž působí displej velmi plynule. Zobrazovací panel trochu narostl do výšky, má poměr stran 20:9 a u obou modelů stejné rozlišení 3200 x 1440 pixelů. Na displej je radost pohledět a jako pozitivní považuji méně výrazné zaoblení.

Galaxy S20 Ultra 5G – první dojmy

Bixby tlačítko je pryč, stejně tak 3,5mm jack pro připojení sluchátek. To loňská S10 ještě měla jako jeden z posledních top modelů. Ihned po uchopení mě překvapilo, jak jsou obě nové Galaxy S20 lehké a tenké. Do ruky padnou dobře, jen jsou to zkrátka velké telefony. Jediná škoda, že základní S20 už není tak kompaktní jako S10e.

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20+

Větší S20+ nabízí 6,7 palcový displej. Průstřel je oproti předchůdcům uprostřed a je o něco menší, stejně jako rámečky. Ty mají být o 30 procent užší. Jen je škoda, že spodní rámeček je stále větší než ten horní a není to tak symetrické. Menší model bude dostupný v modré, růžové a šedé. S20+ pak nabídne stejné barvy, jen místo růžové bude k dispozici černá.

Samsung Galaxy S20

Stejně jako u modelu Note 10 ve stříbrné odrážejí světlé barvy světlo tak, že se líbivě láme na duhu. Nejlépe to asi ukážou obrázky v článku. Dokázal bych si však představit i více barevných variant, třeba se jich v budoucnu ještě dočkáme.

Oficiálně: ohebné véčko Galaxy Z Flip s lepším displejem

Inovovaný fotoaparát

Největší inovací prošel rozhodně fotoaparát. Na zádech ve čtvercovém modulu nalezneme klasickou sestavu fotoaparátů – hlavní širokoúhlý, ultraširokoúhlý a teleobjektiv. Galaxy S20+ má navíc ještě jeden ToF senzor pro snímání hloubky.

Teleobjektiv nabízí trojnásobné přiblížení bez ztráty kvality a digitální zoom umožní až 30násobné. Toto maximální přiblížení už ale bohužel není z prvních dojmů moc kvalitní. Vylepšení se dočkal také noční režim, který kombinuje při focení až třicet snímků. Ten ale vyzkoušíme až v recenzi.

Jako první telefon umí S20 natáčet v rozlišení 8K. K čemu je to dobré? Tak například můžete při přehrávání udělat snímek z videa a stále bude mít 33 MPx. Super Steady stabilizace má poskytnout zase o kousek stabilnější záběry.

Samsung Galaxy S20

Novinkou je také funkce Single Take. Během ní telefon několik sekund snímá okolí a pak vám umělá inteligence vybere nejlepší fotky ze všech foťáků na zádech a vytvoří také různé efekty. Tato funkce mi nepřijde příliš zajímavá, rád si při focení počkám sám na správný okamžik.

Systémem je Android ve verzi 10 s nadstavbou One UI 2. Čtečka otisků prstů je stále ultrazvuková v displeji a zde se pravděpodobně nic nezměnilo. Baterie nabízí kapacitu 4000 nebo 4500 mAh u většího modelu.

Samsung Galaxy S20

Uvnitř tepe nejnovější Exynos 990 doplněný o 8 GB operační paměti a úložiště o kapacitě 128 GB. To lze stále rozšířit paměťovými karty microSD. Tato jedna jediná varianta pak bude stát 23 tisíc, případně 26 tisíc korun u většího modelu Galaxy S20+.

Prodej u nás bude zahájen 13. března a my se na nové Galaxy S20 moc těšíme. Předobjednat si je můžete ode dneška přičemž k většímu modelu dostanete jako bonus Galaxy Buds+. Později na český trh dorazí i 5G verze S20+. Jak se líbí vám?

Přehled českých cen

  • Samsung Galaxy S20 (8 GB/128 GB) – 22 990 Kč
  • Samsung Galaxy S20+ (8 GB/128 GB) – 25 990 Kč
  • Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (12 GB/128 GB) – 34 990 Kč
  • Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (16 GB/512 GB) – 39 990 Kč

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat