LG zveřejnilo plán aktualizací na Android 10 aktualizováno

LG zveřejnilo plán aktualizací na Android 10 [aktualizováno]
2020-01-31T19:30:31+02:00
• 31. 1. 2020
6

Aktualizováno 31. 1.

Společnost LG před týdnem zveřejnila plán aktualizací aktuálních mobilů na Android 10. Bohužel se nebude jednat o moc rychlý proces. Navíc několik modelů chybí. Nyní se ale dozvídáme, že Android 10 dorazí i na LG V35 ThinQ, konkrétně v druhém čtvrtletí tohoto roku. Ce stejné době bude aktualizace dostupná pro V50S ThinQ. V třetím čtvrtletí má přijít řada na X6 (2019), X2 (2019), Q70.

Původní článek 24. 1.

Google je v případě vydání nové verze operačního systému Android celkem konzistentní. Na svých stránkách uvádí, jak dlouhou budou jednotlivé mobily Pixel dostávat běžné aktualizace a také bezpečnostní. Jakmile dojde k vydání, poměrně rychle se rozšíří nová verze Androidu, byť se občas objeví nějaké menší komplikace. Ostatní výrobci konečně začali bojovat s Googlem a snaží se popohnat aktualizace, ale stále se neblíží k dokonalosti.

Android 10 – které mobily mají dostupnou aktualizaci [aktualizováno]

I z tohoto důvodu i u Androidu 10 aktivně sledujeme aktualizace mobilů na Android 10, přičemž také monitorujeme s pomocí čtenářů, jestli je novinka dostupná i pro české uživatele na konkrétních zařízeních. Některé společnosti si pospíšily, ale o LG jsme dlouho neslyšeli. Ostatně zahájení beta testování Androidu 10 započalo v říjnu minulého roku. Od té doby došlo na aktualizaci nejnovějšího modelu LG V50 v Koreji. Nyní ale výrobce zveřejnil plán aktualizací na další smartphony.

LG a Android 10 aktualizace

Jak již bylo řečeno, prvním mobilem s aktualizací na Android 10 je LG V50, ale globální dostupnost je naplánována na únor. Následovat bude model LG G8X, ale zde není společnost příliš konkrétní. Uživatelé tohoto smartphonu se dočkají někdy ve druhém čtvrtletí tohoto roku.

Další mobily jsou naplánovány na třetí čtvrtletí tohoto roku, tedy na dobu, kdy do světa půjde již Android 11. Konkrétně si budou muset počkat majitelé mobilů LG G7, G8S a V40. Je zajímavé, že společnost nezmiňuje v tiskové zprávě smartphone LG G7 One, který zapadá do programu Android One, tedy s čistou verzí systému. Není tak jasné, kdy a jestli bude vydána aktualizace.

Další várka mobilů se dočká až v posledním čtvrtletí tohoto roku. Zde jsou uvedeny smartphony LG K50S, K40S, K50 a Q60. Doufáme, že se nejedná o kompletní plán aktualizací a společnost dodá další informace. Nejsou zde totiž všechny modely. Navíc plán aktualizací doslova říká, že si prostě majitelé budou muset počkat. Zatímco jiní již budou mít aktualizovaný systém na Android 11, někteří budou vyhlížet teprve Android 10.

Zdroje: xda-developers.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jarmil Prdel

18. 9. 2020, 9:44

LG V40 po aktualizaci na Android 10 ztraci nativni podporu DSD. Duvod proc telefon predevsim poridit.

Martin Jeřábek

VIP 31. 1. 2020, 21:44

X6 A X2 to co je za LG? Vždyť to ani neexistuje 🤔

Samsung luau

Jiří Vinduška

25. 1. 2020, 21:02

Všude je to stejné a vůbec nepomáhá jestli je tel v Android one.Mam Nokii 7.1. a doteď má listopadovou zabezpečovací aktualizaci.Nikdo tohle neřeší!

Erik Bezeréti

24. 1. 2020, 16:30

Tohle je věc, která mi na LG vadí. Telefony nemají špatné, ale aktualizace jsou tragické. Na G6 dorazil Android 9 v době, když už se běžně prodávaly mobily s Androidem 10.

Hakus von Tyros

24. 1. 2020, 16:50

Až do minulého roku to bylo u Samsungu zcela stejné.
Kupoval jsem vlajkové lodě a potom jsem již jenom pouze dlouho, dlouho čekal.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat