Facebook nabídne nové upozornění pro přihlášení

Facebook nabídne nové upozornění pro přihlášení
2020-01-16T18:00:39+02:00
• 16. 1. 2020

Je poměrně jednoduché zapomenout, kam všude se přihlašujete prostřednictvím svých přihlašovacích údajů na Facebooku, zejména proto, že použití je stejně snadné jako kliknutí na jedno tlačítko. Nyní se největší sociální síť světa rozhodla zveřejnit novou funkci, jež má za úkol vás informovat o situaci, kdy je váš účet využíván k přihlášení do aplikace třetí strany.

Facebook vás upozorní na přihlášení do aplikací třetích stran

Nutno podotknout, že funkce není vytvořena pro činnosti ochrany. To znamená, že vás nebude informovat o tom, kdy se někdo neoprávněně dostal k vašemu účtu. Hlavním úkolem této novinky je uživatelům poskytnout co největší kontrolu nad vlastními informacemi. 

Oznámení vám funkce poskytne prostřednictvím e-mailu a aplikace Facebook. Aplikace vám pak ukáže, jaké podrobnosti sociální síť sdílí s danou aplikací nebo webovým serverem třetích stran. Pokud například zjistíte, že je sdílena vaše e-mailová adresa a fotografie s neznámou aplikací, do které jste se údajně přihlásili, můžete kliknout na tlačítko Upravit nastavení a oprávnění odebrat. Tím aplikace následně ztratí přístup k vaším informacím.

Při prvním přihlášení k aplikaci a při opětovném použití po vypršení přístupu k vašim informacím taktéž obdržíte upozornění. Je třeba mít na paměti, že také můžete zjistit, které aplikace mají v současné chvíli přístup k vašemu přihlášení a i zde platí, že pokud chcete jejich přístup zrušit, můžete tak učinit. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat