Chytrý zámek a klíč od Netatmo umožní odemykání dveří prostřednictvím telefonu

Chytrý zámek a klíč od Netatmo umožní odemykání dveří prostřednictvím telefonu
2020-01-16T16:30:47+02:00
• 16. 1. 2020
2

Francouzská společnost Netatmo, která se zabývá vývojem různých IoT přístrojů pro chytrou domácnost, představila na začátku roku chytrý zámek, díky kterému si dveře otevře prostřednictvím chytrého klíče či pomocí aplikace v telefonu. Novinka nese název Inteligentní zámek a klíč a dle předchozích kladně hodnocených počinů tohoto výrobce můžeme doufat, že i chytré odemykání zámku bude přínosem v budování moderní domácnosti.

Netatmo Inteligentní zámek a klíč

Zamknutí domu ovládáte odkudkoli

Uživatel ovládá všechny funkce Inteligentního Zámku a Klíčů přímo z aplikace Netatmo Security. Ta má vysoké hodnocení od uživatelů: 4,2 * na Google Play a 4,5 * na App Store. Uživatel tak může bez omezení nastavit, kolik chce Inteligentních klíčů, a umožnit přístup do bytu, komu bude potřeba. Pokud chce uživatel sdílet přístup do svého domova s někým dalším, stačí, aby jim poslal pozvání pomocí aplikace Netatmo Security, a to bez ohledu na to, kde se zrovna nachází. V případě dočasného pronájmu turistům jim ze svého chytrého telefonu poskytne přístup do bytu prostřednictvím pozvání přes aplikaci a na konci pronájmu přístup stejným způsobem zruší, aniž by musel být fyzicky přítomen. Druhá strana pro přístup do bytu musí též využít stejnou aplikaci.

„Uživatel otevře nebo zavře dveře ze svého chytrého telefonu či pomocí Inteligentního klíče. Inteligentní zámek byl navíc vyvinut tak, aby odolal fyzickým nebo počítačovým útokům, a získal nejpřísnější certifikáty ve svém oboru.“, vysvětluje Fred Potter, zakladatel společnosti Netatmo a technický vedoucí programu Eliot společnosti Legrand.

Netatmo Inteligentní zámek a klíč

Inteligentní Zámek Netatmo je vyvinut tak, aby odolal fyzickým a počítačovým útokům. Má certifikaci A2P, BZ+ a SKG, což jsou osvědčení pro nejzabezpečenější zámky v Evropě. Zámek Netatmo funguje  prostřednictvím Bluetooth, není tak potřeba připojení k internetu. S Inteligentními klíči komunikuje pomocí systému NFC. Klíče jsou dle výrobce nenapadnutelné a bez možnosti duplikace. V případě ztráty nebo krádeže klíčů zůstává přístup do domova zabezpečený, uživatel je může deaktivovat ze svého chytrého telefonu a není tak potřeba měnit zámek. Navíc veškeré údaje jsou uloženy v samotném zámku, nikoli nikde v cloudu.

Inteligentní Zámek je vybaven akceleračním měřidlem, které detekuje vibrace související s případným pokusem o vloupání. Pokud se uživatel nachází v dosahu signálu Bluetooth zámku, tak má přes aplikaci přístup k historii použití dveří, a může tak zjistit, zda se někdo nepokusil dveře násilím otevřít. Inteligentní Zámek je vybaven bateriemi s dvouletou výdrží. Když baterie začne slábnout, uživatel je upozorněn zvukovým signálem při otevírání dveří a též se zobrazí oznámení v aplikaci, pokud se nachází v dosahu signálu. Když se baterie úplně vybije, může uživatel použít záložní připojení přes micro-USB, a to neustále, dokud baterii nevymění. Cena zámku nebyla zatím stanovena, avšak výrobky Netatmo se pohybují v rozmezí 2 až 10 tisíc korun, zámek se tedy pravděpodobně objeví v této cenové relaci.

logo-app Netatmo Security Smart Security Cameras Zdarma iOS logo-app Netatmo Security Netatmo Zdarma ANDROID

Zdroj: netatmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Richard Fabián

17. 1. 2020, 9:02

Mám doma několik jejich venkovních kamer a přemýšlel jsem i nad tímhle zámkem, ale nakonec jsem koupil danalock a to z jednoho prostého důvodu. Když tady dojdou baterie, tak už neodemknete, jelikož klíč je NFC, kdežto danalock používá standardní bezpečnostní vložku se standardními klíči, takže lze z venku odemknout i s vybitou baterií.

Karel Čapka

VIP 20. 1. 2020, 21:32

Netatmo uvádí, že stačí při vybití použít speciální micro-USB klíč, což není však zcela praktické.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat