Chrome pro počítače také dostává mini ovládací prvky pro audio a video

Chrome pro počítače také dostává mini ovládací prvky pro audio a video
2020-01-16T19:25:25+02:00
• 17. 1. 2020

Zdroj: Google

Pokud webová stránka přehrává zvuk, byť třeba ve videu, tak to může být někdy otravné. Zejména v minulosti, kdy jste museli jednoduše najít, která otevřená stránka něco takového dělá. Před nějakou dobou webové prohlížeče začaly zobrazovat ikonu u takového webu v horní liště, tedy u názvu, takže identifikace je jednodušší. Nyní Google jde trochu dál a do Chromu počítače zavádí mini ovládací centrum pro přehrávaná média.

Chrome a přehrávání videí a audia

Nějakou dobu se spekulovalo, že by Chrome mohl dostat mini ovládací centrum pro přehrávaná média na webových stránkách. V podstatě obdobnou funkci, jaká se již nachází u mobilní verze prohlížeče Chrome v notifikacích na Androidu.

Nyní jsme se konečně dočkali. Google oficiálně představil nový ovládací prvek, který se bude nacházet na pravé straně v liště v Chromu. Jakmile spustíte video například na Youtube, zobrazí se malá ikona s notou. Po kliknutí na ni se zobrazí jednoduchá ovládací tlačítka, přičemž je zde dostupný jednoduchý popis a také byla přidána grafika spojená s videem.

Chrome pro počítače

Může vás zajímat, jestli Google myslel i na situaci, kdy dochází k přehrávání více videí na různých stránkách. Skutečně i na tuto situaci myslel a jednoduše v tomto ovládacím centru najdete každé video, které se přehrává, přičemž pro každé jsou určena tlačítka.

Ukázky výše patří přehrávání na Youtube, ale to ještě neznamená, že na jiných stránkách nebude nová funkce fungovat. Vyzkoušeli jsme i na dalších webech. I pro ně funguje novinka, ale v trochu omezené míře, jelikož je nutná rozšířená podpora pro tuto funkci. Google uvádí, že jsou podporovaná multimediální tlačítka na klávesnicích.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat