Snapdragon XR2 5G je nový nabušený procesor pro VR

Snapdragon XR2 5G je nový nabušený procesor pro VR
2019-12-07T16:30:58+02:00
• 7. 12. 2019

Virtuální realita je stále se vyvíjejícím odvětím a za poslední roky ušla pořádný kus cesty. Byli jsme svědky několika zajímavých produktů, které přinesly různá řešení – od náhlavních souprav využívajících interní funkce telefonu (jako je Gear VR), až po specializovaná zařízení, jako je Oculus Go. 

Snapdragon XR2 5G nabídne úžasné rozlišení

Zdá se, že zejména mobilní VR dokáže zachytit dostatečnou pozornost potenciálních zákazníků. Společnost Qualcomm byla přímo a nepřímo v popředí tohoto trhu, kdy dodávala chipsety do vyhrazených náhlavních souprav. Jednalo se o Snapdragon XR1, který byl představen v roce 2018. Od té doby se tento procesor objevil ve více než 30 zařízení. 

Výrobce si je zřejmě velmi dobře vědom důležitosti tohoto segmentu, takže není divu, že po dobu několika měsíců pracoval na další generaci. Na technologickém summitu Qualcomm představil novou generaci Snapdragon XR2 5G. 

Druhá generace přináší několik důležitých vylepšení. Tak například nabízí dvojnásobný výkon CPU a GPU. Grafický procesor XR2 podporuje 1,5násobek rychlosti pixelů a 3násobek texelu. Procesor navíc přináší několik dalších vylepšení, která specificky ovlivňují požitek z používání VR. Například, XR2 nabízí až čtyřnásobek propustnosti videa / pixel, šestkrát vyšší rozlišení a jedenáctkrát výkonnější AI. To znamená, že XR 2 je nyní schopen poskytnout rozlišení až 3K x 3K na oko při 90 FPS, přičemž podporuje až 8K 360°video při 60 FPS. Jinými slovy se jedná o novou generaci, která má velký potenciál posunout virtuální realitu o kus dopředu. 

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat