Samsung chce propustit až 900 zaměstnanců na Slovensku

Samsung chce propustit až 900 zaměstnanců na Slovensku
2019-12-24T18:19:10+02:00
• 25. 12. 2019

Výrobní závod společnosti Samsung u našich sousedů na Slovensku nečekají lepší zítřky, neboť v celosvětových médiích začíná kolovat nepříjemná zpráva pro jejich zaměstnance. Jihokorejský výrobce by měl připravovat výraznou redukci pracovních míst, a ta se dotkne nejen dělnických profesí. Konkrétně se jedná o závod ve městě Galanta, který je ke všemu kousek od druhé továrny ve Voderadech u Trnavy.

Blížíme se tisícovce

Vedení firmy údajně napříč světem mění výrobní strategii, která pro Galantu bude představovat propuštění okolo 900 zaměstnanců během příštího roku. Z toho jde až o 400 manuálních pracovníků nebo 200 zaměstnanců z oddělení nákupu, strojírenství nebo kontroly kvality. Přitom Samsung na jaře tohoto roku měl tady přijat neuvěřitelných 1 500 nováčků.

Vzniklou situaci také komentuje vedoucí odborové organizace KOVO Emil Machyna a ten chce určitě jednat o dobrých podmínkách pro lidi, kteří budou muset odejít ze svého zaměstnaní, aby si udrželi sociální postavení. Celá budoucnost závodu je nejistá, protože již v loňském roce došlo k uzavření zmiňovaného závodu ve Voderadech.

Výrobu z Galanty zřejmě převezme závod v Maďarsku, kde sice momentálně kladou největší důraz, ale opustí jej rovněž jako jeden z posledních závodů v Evropě. Úplným závěrem doufejme, že nedojde k nijak výraznému dopadu na místní ekonomiku po vzoru uzavření posledního závodu Huizhou v Číně.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat