Microsoft přidá podporu stylusu pro aplikaci Váš telefon

Microsoft přidá podporu stylusu pro aplikaci Váš telefon
2019-12-11T06:40:55+02:00
• 11. 12. 2019

Microsoft dávno vzdal boj o smartphony z pohledu mobilních operačních systémů. Ostatně nedávno jsme se dočkali představení mobilu se systémem Android. Nyní se ale více soustřeďuje na aplikace a jednou z nich je Váš telefon. Jedná se vlastně o možnost propojení smartphonu s počítačem se systémem Windows 10. Nyní se ukazuje, že možnosti propojení se rozšíří.

Microsoft a Váš telefon

Pokud používáte aplikaci Váš telefon, tak můžete získávat oznámení z mobilu na vašem počítači, procházet si fotky a případně spát zprávy. V tuto chvíli jen majitelé Samsung mobilů (Note10, Note 10+, Fold, S10, S10+, S10e, A30s, A50s, A90) mohou ze svého počítače přímo vidět dění z obrazovky ve Windows 10. Kromě toho je zde podpora také pro klávesnici a počítač. Ve své podstatě lze ovládat mobil a také vidět, co se děje na počítači.

Nyní jsme se ale dočkali oznámení novinky, že se brzy dočkáme rozšíření podpory o stylus. Zde se tedy počítá, že počítač s Windows 10 bude mít k dispozici stylus, nejlépe dotykovou obrazovku. Dozvídáme se, že nejde jen o podporu jednoduchého kreslení. Microsoft zapracoval a v tomto propojení bude moci systém i aplikace pracovat také s tlakem, tedy jak moc přitlačíte na stylus. Ostatně některé to podporují v základu, tak proč nepřinést tuto možnost z Windows 10 na mobil s Androidem.

Zatím nemáme k dispozici informace, kdy se tato novinka objeví, ale vzhledem k úzké spolupráci mezi Microsoftem a Samsungem se dá očekávat, že tato novinka bude dostupná první pro mobily Samsung Galaxy. Kdy a jestli dojde k rozšíření na jiné značky, nevíme.

logo-app Your Phone Companion - Link to Windows Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat