Apple vydal čtvrtou betu iOS 13.3 a iPadOS 13.3

Apple vydal čtvrtou betu iOS 13.3 a iPadOS 13.3
2019-12-07T19:30:18+02:00
• 7. 12. 2019

Společnost Apple zveřejnila v pořadí již čtvrtou beta verzi připravovaného operačního systému iOS 13.3 a iPadOS 13.3. Aktualizace je v současné chvíli k dispozici pouze pro registrované vývojáře a veřejné testery. 

iOS a iPadOS 13.3 si můžete stáhnout přes Apple Developer Center nebo jako OTA (over-the-air) aktualizaci. Apple do nové beta verze přidal následující novinky:

  • Komunikační limity – V části Nastavení času obrazovky jsou nyní nastaveny komunikační limity, které omezují, s kým děti mluví prostřednictvím aplikace Telefon, Zprávy a FaceTime.
  • Oprava chyby pro více úloh (multitasking) – Zdá se, že i čtvrtá beta verze iOS 13.3 řeší problém, který způsoboval, že se aplikace na pozadí vypínaly rychleji než obvykle.
  • Memoji / Animoji Samolepky – V části Klávesnice v aplikaci Nastavení přibyla nový možnost, jak zabránit zobrazování samolepek Animoji a Memoji na klávesnici Emoji.
  • Aplikace Apple Watch – Aplikace pro ovládání chytrých hodinek s logem nakousnutého jablka nyní nenabízí černé pozadí, nýbrž šedé.

iOS 13.3 nabídne rodičům pomocnou ruku

Díky novým komunikačním limitům budou moci rodiče ovládat, kde budou jejich děti moci komunikovat a za jakých podmínek. Komunikační limity se tak vztahují na určité aplikace, a to na Telefon, FaceTime a Zprávy spolu s kontakty iCloud. 

Existují zde nastavení pro řízení komunikace během Času obrazovky, s možnostmi kontaktovat pouze kontakty nebo všechny. K dispozici je také funkce, díky které je možné přidávat uživatelé do skupinového chatu. K dispozici je také samostatné nastavení komunikačních limitů, které lze nastavit pro všechny nebo jen pro konkrétní kontakty. 

Nakonec je zde funkce pro povolení nebo zakázání úprav kontaktů, které mohou změnit některá nastavení. Bez ohledu na nastavení komunikačních limitů jsou hovory na čísla tísňového volání vždy povoleny. 

Zjednodušeně řečeno, díky funkci Komunikační limity budou rodiče moci lépe kontrolovat, s kým jejich děti komunikují v různých denních časech. Nastavit tak například bude možné, s kým budou děti moci komunikovat během školy. 

Uživatelé iOS 13.2 si stěžují na agresivní ukončování aplikací

Uživatelé si stěžují na brzké ukončování aplikací běžících na pozadí. V praxi problém vypadá následovně. Jakmile spuštěnou aplikaci minimalizujete na pozadí, například protože chcete odpovědět na textovou zprávu, a ihned ji opět otevřete, nemusí se vám zobrazit obsah, který jste opouštěli. Naopak se vám aplikace může spustit zcela od začátku. Znamená to tedy, že například nějaký film, který máte rozkoukaný, budete muset sledovat od začátku.

Tento problém se projevuje u všech zařízení. Je tedy jasné, že se jedná o chybu v systému. V současné chvíli není zřejmé, jak se těmto nepříjemnostem vyvarovat. Apple ale nyní pracuje na opravném balíčku iOS 13.3.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat