Vychází Firefox Lite 2.0 – odlehčený webový prohlížeč

Vychází Firefox Lite 2.0 – odlehčený webový prohlížeč
2019-11-13T11:30:26+02:00
• 13. 11. 2019

Minulý rok společnost Mozilla představila speciální verzi svého webového prohlížeče Firefox, který nesl označení Rocket. Sice došlo na několik změn v názvu, ale dnes se jednoduše jmenuje Firefox Lite. Bohužel je stále oficiálně dostupný jen pro několik zemí v Asii, ale naštěstí je k dispozici i instalační APK balíček.

Firefox Lite 2.0

Jak již název napovídá, je designovaný na co nejmenší zatížení zařízení. Respektive je určen pro mobily, které nemají příliš výkonný hardware. V tomto případě Mozilla zvolila projekt Chromium jako základ prohlížeče. Sám o sobě se snaží, aby procházení webových stránek bylo co nejrychlejší, přičemž dochází k blokování některých zdrojů ve stránkách, například pro sledování uživatele.

Verze 2.0 prohlížeče Firefox Lite přináší několik drobností. Co se týče funkcí navíc, je například k dispozici možnost vytvoření snímku celé webové stránky. Nedochází k posouvání obrazu, vše se děje na pozadí, což je znát následně na samotné rychlosti. Obrázek lze následně sdílet.

 

Další novinkou jsou zprávy a novinky. Sice aplikace není v češtině, ale samotné zprávy jsou, respektive se berou české zdroje. Další vychytávkou jsou hry, které není nutné instalovat. Jde o webové hry, které se tváří a chovají jako ty běžné. Musíte si ale zvyknout, že potřebujete internetové připojení a budete muset vytrpět reklamy.

Další novinka se týká nakupování a porovnávání cena, ale ta je pro případného českého uživatele nedůležitá, jelikož je designovaná na asijský trh. Pokud byste chtěli Firefox Lite 2.0, v Obchodě Play si jej nestáhnete. Musíte si do zařízení nainstalovat APK balíček.

logo-app Firefox Lite — Fast Web Browser, Free Games, News Mozilla NEZNÁMÁ ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat